Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 11. 12.

Hárompontos évzáró Erzsébeten

Győzelemmel búcsúzott közönségétől a 2018-as év utolsó hazai mérkőzésén az Erzsébeti SMTK. A piros-fehérek lendületes második félidei játékuknak köszönhetően megérdemelt sikert arattak a Jászberény ellen rangadón.

A kezdő sípszó előtt a közelmúltban életének 70. évében elhunyt ESMTK-szurkolóra, Csépány Imrére emlékeztek az Ady Endre úti stadionban.

Két, érmes helyezésre hajtó együttes csapott össze Pesterzsébeten, ám az első félidőben nem látszott a mérkőzésen, hogy a Keleti csoport meghatározó csapatai vannak a pályán. Az iram elmaradt a várttól, azt is mondhatnánk, tapogatózó játékot láthattak a nézők. Közel fél óra elteltével Soós Bence lépett ki a balösszekötő helyén, de nagy helyzetben, tizenhat méterről a kiinduló kapusba lőtt.

A szünetben Turi Zoltán vezetőedző felhívta a játékosok figyelmét, hogyan lehetne feltörni a jászságiak védelmét, és a szavak termékeny talajra találtak. Alig kezdődött el a második félidő, amikor egy berényi akciót Túri Dániel fejjel állított meg, labdája Kovács Dánielhez került, aki nagyszerűen indította Horváth Leventét, ő pedig ezúttal nem hibázott, a 16-osról a kifutó kapus felett a hálóba emelte. S ha egy üzlet beindul: még ünnepeltek a hazai drukkerek, és máris jött az újabb erzsébeti gól. A nagy kedvvel játszó Horváth Levente Túri Dániel passzával került helyzetbe, csinált egy cselt, amikor buktatták. A tizenegyest Bonica Sebastian biztos lábbal lőtte a bal alsó sarokba. Továbbra is veszélyesen futballoztak a piros-fehérek, Horváth növelhette volna az előnyt, de a JFC kapusa nagy bravúrral hárított. Aztán egy ajándék büntetővel mégis a vendégek találtak a hálóba a 61. percben. A jászberényiek egyik támadója látványosan feldobta magát a 16-oson belül, a játékvezető pedig a tizenegyes pontra mutatott. A váratlan vendéggól kissé megzavarta az ESMTK-t, de igazából nem fenyegette veszély a hazai győzelmet. Aztán a hosszabbításban egy Túri Dániel, Szabó Ádám, Bartha Roland akció végén az erzsébeti cserecsatár nyolc méterről lőtt a kapuba.

– Győzelemmel szerettünk volna búcsúzni lelkes szurkolóinktól, és második félidei játékunkkal el is értük a célunkat – mondta Turi Zoltán.

A továbbra is a csoport második helyén álló ESMTK legközelebb november 17-én, szombaton 13 órakor Cigándon lép pályára az őszi idény utolsó mérkőzésén (ezt egy tavasztól előrehozott forduló követi). A nagy távolság miatt (kb. 290 km) már korán reggel útnak indul csapatunk.

 

Erzsébeti SMTK–Jászberényi FC 3-1 (0-0)

ESMTK: Bonica – Lázár, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Túri D., Bányai (Mohácsik, 90.), Szabó Á. – Kovács D. (Bartha R., 66.), Horváth L. (Nagy R., 76.), Soós B.

G.: Horváth L. (48.), Bonica (52., 11-esből), Bartha R. (92.)

Fotó: www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore