Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 05. 17.

Hét perc rövidzárlat, nulla pont

Bár az első félidő után még két góllal vezetett az Erzsébeti SMTK otthon a negyedik helyen álló Makó ellen, a szünet után villámgyorsan fordítottak a vendégek a május 15-i mérkőzésen.

 

A piros-fehérek a komplett védelmüket nélkülözték: Száhl Péter kiállítás miatt eltiltását töltötte, Aranyos Mózes már régebb óta sérült, Túri Dániel és Tóbiás Zsolt pedig az elmúlt héten, edzésen szenvedett sérülést. Hiányzott a szintén maródi Kovács Botond is, és a kispadon csupán négyen vártak bevetésre.

Alig kezdődött el a találkozó, máris megszerezte a vezetést a Makó. A 4. percben egy balról érkező beadásba szerencsétlenül nyúlt bele Lucz Viktor, és lábáról az erzsébeti kapuba vágódott a labda. Némi mezőnyjáték után Dankó Márton adott középre balról, és Molnár Jánost szabálytalanul akadályozta az egyik vendégvédő a 16-oson belül. A büntetőt a sértett a jobb felső sarokba lőtte. Az első félóra végén már az erzsébetieknél volt az előny. A Fekete Mátéval szemben szabálytalanságért megítélt szabadrúgást Molnár János küldte középre, a kapu elé bemozdulókról lecsorgó labdát Horváth Levente öt méterről passzolta a hálóba. Néhány perccel később a bal oldalon Dankó, Horváth L., Gábor Lukács volt a labda útja, és utóbbi az elé kimozduló kapus mellett szép mozdulattal a bal sarokba lőtte a harmadik hazai gólt. Az ESMTK 23-asa még a szünet előtt duplázhatott volna, de a felezővonal tájékán kiugró játékosunkat lesen látta a partjelző – erősen véleményes eset volt.

A második félidőre négyet is cserélt a Makó, és az egyik friss ember már a 47. percben betalált, kihasználva a mieink helyezkedési hibáját. Az 51. minutumban egy jobbról érkező beívelést követően vették be a vendégek a kapunkat, majd az 54. percben egy szöglet után közelről egy másik csereemberük fejjel szerzett gólt. Kellett egy kis idő, míg a sokkból magához tért csapatunk, és később három komoly lehetősége is adódott az egyenlítésre, ám mindegyik kimaradt, kétszer a makói kapus védett. Aztán a hajrában Horváth Levente a kifutó hálóőrt megelőzte, aki egy pillanattal később elütötte az erzsébeti támadót. A játékvezető általános megdöbbenésre kifelé ítélt szabadrúgást, csatárunknak pedig sárga lapot adott.

– Nagyon sok hiányzónk volt a mai meccsen, és ez is közrejátszott abban, hogy bosszantó gólokat kaptunk – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Nem játszottunk szikrázó mérkőzést a makóiakkal, mégis összesen nyolc sárga lapot osztott ki a két csapatnak a játékvezető, nekünk ötöt. Horváth Levente eseténél pedig kapitális hibát követett el, még a vendégeket is meglepte a döntése.

Az ESMTK legközelebb május 22-én, vasárnap 17 órakor a Vác FC stadionjában lép pályára.

 

Erzsébeti SMTK–Makó FC 3-4 (3-1)

ESMTK: Jeszenszky – Lázár, Molnár R., Lucz, Dankó – Molnár J., Soós B., Slezák, Gábor L. – Fekete M. (Horváth R., 76.) , Horváth L. (Szűcs L., 76.)

G.: Molnár J. (11., 11-esből), Horváth L. (29.), Gábor L. (36.)