Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2017. 08. 28.

Hetet egy csapásra

Ritkán látható kiütéses győzelmet aratott az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata a Keleti csoport harmadik fordulójában. A piros-fehérek hazai pályán már az első percben vezettek a Debreceni EAC ellen, végül hétszer vették be a hajdúságiak kapuját.

Az erzsébetiek a mérkőzés előtti napokban egy új játékossal gyarapodtak, ahogy már beszámoltunk róla, Soós Bence került az Ady Endre útra. A nyáron érkezett Sándor Norbert viszont távozott, így ő már nem tagja az ESMTK-nak.

A kezdőrúgás előtt a nyáron elhunyt Rozner Győzőre, az egyesület korábbi technikai és szakmai vezetőjére emlékeztek a jelenlevők. Aki egy kicsit késve indult el a büféből, lemaradt az első hazai gólról. Egy jobbról középre adott labdára Slezák Richárd érkezett jól, és 16 méterről laposan a kapuba lőtt. Még fel sem ocsúdhattak a debreceniek, és újból vonulhattak a középkezdéshez: szép erzsébeti akció végén Boda József 17 méterről, a jobbösszekötő helyéről kilőtte a rövid felső sarkot. S ha egy üzlet beindul… Nem sokkal később Boda hasonló helyzetből a hosszú felső sarokba bombázott, így még hét perc sem telt el a mérkőzésből, eldőlni látszott a három pont sorsa.

Továbbra is támadásban maradtak a piros-fehérek, a vendégek csak egy-egy kósza akcióval próbálkoztak. Kimaradt helyzetek után Boda ugratta ki Horváth Leventét, aki elgurította a labdát a kifutó kapus mellett. Váratlanul szépített a DEAC, egy tizenhatosról küldött lövés megpattant Privigyei Ádámon, és a labda az üresen maradt ellenkező sarokba került. Ezt még a szünet előtt „megbosszulta” az ESMTK. Boda húzott el a bal oldalon, betört a büntetőterületen belülre, ahol elütötték, a tizenegyest a sértett a jobbra mozduló kapus mellett a bal sarokba helyezte – mesterhármas!

Az öltözőben Turi Zoltán felhívta a játékosok figyelmét, hogy kerüljék a könnyelműsködést, és inkább tegyenek rá még egy lapáttal az első félidei teljesítményükre. Meg is fogadták a tanácsokat az erzsébetiek, rögtön a második játékrész elején előbb Pölöskei Péter, majd Horváth Levente fejesét védte bravúrral a debreceni kapus. A félidő közepén azonban már tehetetlen volt Horváth L. pontos, csavart lövésével szemben. A találat előtt Markovics Bence térde egy becsúszásnál megsérült, és elhagyta a pályát. A gólgyártást az fejezte be, aki elkezdte: egy jobbról érkező átadást Slezák a tizenhatosról lőtt a hálóba. Csapatunk ezzel a kiütéses diadallal feljött a harmadik helyre, Boda József pedig holtversenyben vezeti a góllövőlistát.

– Nem szoktam túlértékelni se a vereséget, se a győzelmet, de ezért a hetesért dicséret illeti a csapatot, igaz, kimaradt vagy tíz nagy helyzetünk – mondta Turi Zoltán. – A legfontosabb, hogy senki ne bízza el magát, a következő mérkőzés már teljesen más lesz. Az újonc Füzesgyarmat igazolt játékosokat Gyuláról és Romániából, a békésiek minden bizonnyal többre képesek, mint azt az első három meccs mutatta. Remélem, az erzsébeti gólokból maradt néhány arra a mérkőzésre is.

Az ESMTK legközelebb szeptember 2-án, szombaton 17.30-kor játszik az Ady Endre úton a Füzesgyarmati SK ellen.

 

Erzsébeti SMTK–Debreceni EAC 7-1 (5-1)

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Markovics (Mészáros R., 66.), Tóbiás –Bányai, Pölöskei (Schmidt, 64.), Mohácsik – Slezák, Horváth L., Boda

G.: Boda (5., 7., 45+1., utóbbit 11-esből), Slezák (1., 75.), Horváth L. (34., 67.)