Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 04. 08.

Home office-ban a labdarúgók

Március 16-án edzett utoljára együtt az Erzsébeti SMTK labdarúgó csapatának kerete. Ezen a napon függesztette fel az MLSZ az összes szervezett programját, így a bajnokságokat is. A piros-fehérek labdarúgói azonban ennek ellenére nem pihenéssel töltik napjaikat.

 

A koronavírus-járvány miatt sok helyen megszűnt a rendes napi tevékenység, ahol lehetett, áttértek a home office-ra, azaz az otthoni munkavégzésre. Az ESMTK játékosai is valami hasonlóval készülnek a majdani folytatásra.

– A keret tagjai egyénre szabott heti edzéstervet kaptak, amely öt napra lebontva tartalmazza a feladatokat – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Alapvetően két részből áll a személyi tréning, van egy erősítő gyakorlatokat tartalmazó blokk és egy futóprogram. Kaptak a fiúk videóanyagot is az otthoni munkához, és az is „edzés” része, hogy fel kell tölteniük egy közös platformra, milyen erősítést végeztek. Egymást látva bizonyára jól is szórakoznak a srácok. Maximálisan megbízok a játékosokban, mindenki becsületesen megcsinálja az előírt feladatokat.

A szakmai stáb tagjaival együtt folyamatosan tartom a kapcsolatot a fiúkkal. Igyekszünk színesíteni a programot, minden héten kicsit mások a feladatok. Vannak, akik hazautaztak vidékre a családjukhoz, mások a budapesti lakóhelyükön „edzenek”. Persze azoknak kicsit könnyebb a helyzetük, akik néha labdával is tudnak gyakorolni.

Ami a legfontosabb: mindenki jól van, és már nagyon várják a játékosok, hogy újra csapatként focizhassanak.

Illusztráció: inspio.hu