Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 03. 08.

Itt kapufa, ott gól

Kimaradtak az erzsébeti helyzetek a Szekszárd elleni idegenbeli mérkőzésen, míg a hazaiak egy szabadrúgás után bevették az ESMTK kapuját, így csapatunk pont nélkül távozott a Tolnai megyeszékhelyről az első márciusi fordulóban.

 

Szegény embert még az ág is húzza – tartja a mondás, és ez nagyon igaznak bizonyult az ESMTK esetében március első vasárnapján. Sérülések, betegségek, eltiltás miatt eleve nagyon rövid volt a kispad, aztán a szekszárdi mérkőzés előtt, a bemelegítésnél Molnár János is megsérült, így nem tudta vállalni a játékot.

A rossz minőségű, egyenetlen talajú pályán a két együttes futballistái nem csak egymással küzdöttek. Az erzsébetiek többet veszélyeztettek, és ha az első félidő közepén a játékvezető is látja, amit mindenki más, akár a vezetést is megszerezhették volna. Egy jó indítással Soós Bence lépett volna ki, ám az egyik hazai védő kézzel beleütött a labdába – a bírói síp pedig nem szólalt meg. Maradva az ágnál: Gábor Lukácst egy ütközést követően le kellett cserélni.

A szünet után nem sokkal (52. p.) előnybe került a Szekszárd. Egy felesleges szabálytalanság miatti szabadrúgásnál gyorsabban reagáltak a sárga-feketék, és a SZUFC házi gólkirálya a hálóba fejelt. Becsülettel ment előre az ESMTK, gólt azonban nem tudott szerezni. A játékvezető egy újabb kezezés felett hunyt szemet, és a kapufa néhány másodpercen belül kétszer is megmentette a szekszárdiakat. Előbb a hazai védőjének fejese csattant a kapufán, majd a kipattanót Horváth Levente fejelte csaknem ugyanoda. A hosszabbításban a csereként beállt Szűcs Levente került helyzetbe, de 14 méterről a szekszárdi kapusba lőtte a labdát.

– Nagy csalódás számomra ez a meccs, hiszen a hazaiak lényegében helyzet nélkül győztek – mondta Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője. – Sokat dolgoztunk, de egyrészt a szerencse sem volt velünk, másrészt a játékvezető a mérkőzés eredményét befolyásoló hibákat vétett.

Az ESMTK legközelebb március 13-án, vasárnap 14 órakor az Ady Endre úton lép pályára, ellenfele a Ferencváros II-t kiütő Hódmezővásárhely lesz.

 

Szekszárdi UFC–Erzsébeti SMTK 1-0 (0-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Aranyos, Száhl, Tóbiás – Slezák, Dankó (Szűcs L., 91.) – Gábor L. (Horváth L., 33.), Soós B., Fekete M. – Lucz