Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 03. 19.

Jól kezdték az évet az U19-esek

Az időjárás megbolygatta kissé a labdarúgó utánpótlás-bajnokságok menetrendjét is, az Erzsébeti SMTK csapatai sem tudták lejátszani valamennyi mérkőzésüket márciusban. Az U19-es együttes jól rajtolt, mindkét idei meccsét megnyerte.

Az U19-esek tavaly szeptemberben két győzelemmel kezdték az évadot, és most is hasonlóan indították a szezont. A csoport egyik leggyengébb csapata, a Mészöly Focisuli ellen érvényesítették a papírformát az erzsébetiek, Viza Krisztián (2), Ignácz Márk és Zai Kristóf góljaival idegenben is biztosan nyertek (4-1). A dobogóra hajtó Soroksár SC ezúttal sem bírt az ESMTK-val, a piros-fehérek fordulatos mérkőzésen tartották otthon a három pontot. A Zodony utcában Horváth Levente, Sápi Dániel és Majtényi Milán talált a vendégek kapujába (3-2).

Az U17-es csapat az őszi nyitányon fájó vereséget szenvedett a Mészöly Focisulitól, most alapos revánsot vettek az erzsébetiek a sereghajtón a Sport 11 Sportközpontban (a képen). Schild József kétszer, Abonyi Krisztián, Tóth Dávid, Sikula Álmos, Ződi Mátyás és Boros Dániel egyszer-egyszer zörgette meg a hazaiak hálóját (7-0). A középmezőnybe tartozó Soroksár ellen azonban nem volt esélyük a pontszerzésre otthon sem a mieinknek (0-5).

Az U15-ös gárda döntetlennel kezdte az évet a Zodony utcában, ahol az őszt másodikként záró Komáromi VSE volt a riválisa. A vendégek kétszer is vezettek, de előbb Böjthe Brúnó, majd a hajrában Nagy Péter egyenlített (2-2). A BVSC elleni találkozó elmaradt, aztán Csepelen hiába volt esélyesebb az ESMTK, meg kellett elégednie egy ponttal. Pozsonyi Kristóf ugyan hamar előnyhöz juttatta a piros-fehéreket, a szigetiek viszont nem sokkal később egyenlítettek, és a hátralévő egy órában már nem esett több gól (1-1).

Az U14-es együttes tavaszi bemutatkozására március 17-ig kellett várni, első két mérkőzése ugyanis elmaradt. Csepelen a bajnoki címre pályázó hazaiak gyors góljára Spitzer Domokos rövidesen válaszolt, de az újabb csepeli találatra már nem volt válaszuk az erzsébetieknek (1-2).