Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 10. 26.

Keserédes döntetlen a Fradi ellen

Az Erzsébeti SMTK a Közép csoport élén álló Ferencváros II vendége volt a Népligeti Sportcentrumban. A piros-fehérek vezettek a Fradi otthonában, a vége azonban döntetlen lett, amit előzetesen elfogadtak volna az erzsébetiek, de a történtek miatt némi hiányérzettel utaztak vissza a XX. kerületbe.

Az ESMTK-ból már korábban is hiányzók mellett nem állhatott csapata rendelkezésére a legutóbb kiállított Horváth Levente és a beteg Papp Botond sem, utóbbi helyett az ifjúsági együttesből felhozott kapus, a 18 éves Gábriel Gergely ült le a kispadra. Ott volt az esős népligeti matinén – 11 órakor kezdődött a mérkőzés – a súlyos sérülése után az edzéseket a meccs hetében elkezdő Szilágyi Péter is.

Az első 45 percben inkább a ferencvárosiak akarata érvényesült, a mindkét oldalon kialakuló helyzeteknél a kapusok remekül helytálltak. A szünetben Turi Zoltán vezetőedző átbeszélte a játékosokkal, mit kellene másképp csinálniuk, és ennek szemmel látható eredménye lett. Az erzsébeti akcióknál többször is erősen vitatható események miatt maradt néma a játékvezető sípja, a tizenhatoson belül is. Aztán a félidő közepén Boda József gyorsan elvégzett egy bedobást, Komiszár Kristóf ügyesen lefordult a védőjéről, és 7-8 méterről, kissé balról a kimozduló kapus alatt a hálóba passzolt a labdát. Csak néhány percig reménykedhettek a piros-fehérek a bravúros győzelemben, mert egy nem mindennapi körülmények között megítélt büntetővel egyenlített a Fradi. A zöld-fehérek 11-es számú labdarúgója erzsébeti közreműködés nélkül elesett, ám ezúttal harsant a bíró sípja. A furcsa ítélet nem törte meg az ESMTK-t, és a hajrában Lázár Benjamin lőhetett volna gólt, de 14 méteres lövését hárította az FTC kapusa.

– A helyzetek alapján akár igazságosnak is mondhatnánk az eredményt, de mivel a játékvezető kapitális hibái megfosztottak bennünket két ponttól, ezért nem tudok felhőtlenül örülni a tehetséges fiatalokból álló, szervezetten futballozó Fradi elleni döntetlennek – mondta bosszúsan Turi Zoltán. – A csapat az első félidőben nem azt nyújtotta, amit vártam, de a szünetben tisztáztunk néhány dolgot, és a folytatásban mutatott játékért dicséretet érdemelnek fiúk.

Az ESMTK legközelebb november 1-jén, vasárnap 13.30-kor lép pályára, a piros-fehérek a Paks II gárdáját fogadják az Ady Endre úton.

 

Ferencváros II–Erzsébeti SMTK 1-1 (0-0)

ESMTK: Menczeles – Nagy M., Dankó, Lipcsei Á., Tóbiás – Túri D., Kovács D. (Lázár, 61.) – Slezák, Soós B., Boda (Fehér I., 82.) – Komiszár

G.: Komiszár (70.)

 

Fotó: www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore