Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 10. 28.

Két nagy gól is kevés volt a továbbjutáshoz

A labdarúgó Magyar Kupában a legjobb 32 között az Erzsébeti SMTK az NB II-es Békéscsabát fogadta az Ady Endre úton október 27-én. A vendégek huszonöt perc alatt háromgólos előnyt szereztek, a piros-fehérek a második félidő elején két gyönyörű lövéssel újra nyílttá tették a mérkőzést, de egy hajszálpontos szabadrúgással lezárta a továbbjutás kérdését a Békés megyei együttes.

 

A bajnoki meccsekhez képest némileg más összeállításban lépett pályára az ESMTK az MK-mérkőzésen, Horváth Richárd pedig térdfájdalmai miatt nem vállalta a játékot. Akik nem érkeztek időben, lemaradtak az első csabai gólról, a 8. percben egy balról érkező beadás után közelről megszerezték a vezetést a vendégek. Még húsz minutum sem telt el, amikor a jobb oldalról egészen a kapu előteréig jutottak néhány passzal a lila-fehérek, és növelték előnyüket. A 25. perc legvégén labdát vesztettek az erzsébetiek a felezővonalnál, a gyors ellentámadásból pedig harmadszor is betalált a Békéscsaba az erzsébeti kapuba. Lassan, körülményesen játszott csapatunk, a félidő legveszélyesebb hazai megmozdulása Túri Dániel fejese volt, ami a kapufán csattant.

A második félidő kezdetére hármat is cserélt Turi Zoltán vezetőedző, és a végre bátran futballozó ESMTK hamar szépített. A csabai térfél közepén, a bal oldalon  szereztek labdát a tiszta fehérben játszó pesterzsébetiek, majd Soós Bence 22-23 méterről, jobbal nagy erővel kapura lőtt, a labda az egyik védőt is érintve vágódott a jobb felső sarokba. Lendületben maradtak a mieink, és ismét Soós Bence bombázott a jobb felső sarokba, nagyjából ugyanarról a helyről, de kicsit közelebbről, és ezúttal ballal. A mezőnyben is lényegesen jobb volt az ESMTK, mint a szünet előtt, és Túri Dániel újabb veszélyes fejesénél ismét kevés hiányzott a gólhoz. Egyenlítés helyett azonban jött a negyedik csabai találat. A 79. percben a leshatárról (vagy azon túlról?) ugrott ki a jobbösszekötő helyén egy lila mezes játékos, majd kifelé sodródott, amikor Tóbiás Zsolt lerántotta a kaputól 18 méterre. A szabadrúgást a vendégek csereként beállt 10-ese nagy erővel a bal felső sarokba lőtte.

– Az első félidei teljesítményünk nagy csalódás számomra, néhány játékostól többet vártam – értékelt Turi Zoltán. – Minden szempontból lassúak voltunk, sorra vesztettük el a párharcokat. A szünet után már azt az arcát mutatta a csapat, amelyet mindig látni szeretnék. Benne volt a meccsben, hogy kiharcoljuk a hosszabbítást, de egy felesleges szabálytalanság után újabb gólt kaptunk.

Az ESMTK legközelebb október 31-én, vasárnap 13 órakor a Tolna megyei Gerjenben lép pályára.

Figyelem: vasárnap hajnali 3-kor vissza kell állítani az órát 2-re!

 

Erzsébeti SMTK–Békéscsaba 2-4 (0-3)

ESMTK: Gábor – Delea (Kovács B., 70.), Túri D., Száhl, Dankó (Tóbiás, 46.) – Lázár (Markovics, 46.), Soós B., Slezák – Molnár J., Szabó L. (Szűcs L., 79.) – Horváth L. (Szilágyi P., 46.)

G.: Soós B. (48., 56.)