Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 08. 03.

Két pont a pályán maradt

Megkezdődött a 2021–22-es bajnokság a labdarúgó NB III-ban. Az Erzsébeti SMTK első mérkőzését hazai pályán játszotta, és bár számos nagy helyzetet kidolgozott, valamennyit kihagyta, így gól nélküli döntetlennel zárult a Dabas-Gyón FC elleni összecsapás augusztus 1-jén.

 

Alaposan megváltozott az ESMTK összeállítása az utolsó tavaszi meccshez képest, öt új labdarúgó kapott helyet a kezdő tizenegyben a dabasiak elleni találkozón. Nagy Martin betegség miatt nem tudta vállalni a játékot.

Nem sokkal a kezdés után akár előnybe is kerülhettek volna a piros-fehérek, de elmaradt a büntető, amikor Horváth Leventét lerántották a vendégek tizenhatosán belül – helyette a Dabas-Gyón kapott szabadrúgást… Az erzsébetiek kezdettől fogva nagy és sajnos meddő mezőnyfölényben futballoztak, kellő átütőerő nélkül. Így is háromszor szerezhettek volna vezetést, de kétszer Horváth Levente, egyszer pedig Soós Bence hagyott ki óriási gólhelyzetet. A Pest megyeiek visszahúzódtak a kapujuk elé, és kontrákkal próbálkoztak. Az egyik ilyen akció végén Jeszenszky Ádám bravúrral hárított.

A szünet után beállt a Pesterzsébetre visszatért Markovics Bence. Előbb Szabó Levente cselezte be magát a 16-oson belülre, 14 méteres lövése centikkel ment a kapu mellé, majd ismét Horváth L. előtt adódott gólszerzési lehetőség. Továbbra is eredménytelen volt a hazai fölény, pedig Turi Zoltán vezetőedző cserékkel próbálta veszélyesebbé tenni a támadásokat. Beállása után nem sokkal Lucz Viktor hibázott nagy helyzetben. Közben egy elmaradt piros lap miatt is bosszankodtak a hazai szurkolók, a Soós Bencébe hátulról-oldalról, nyújtott lábbal beleszálló vendégjátékos megúszta a kiállítást.

– Bár nem játszottunk jól, ennyi helyzetből illett volna itthon tartani mindhárom pontot – mondta Turi Zoltán. – A csapat még formálódik, de a ziccerek kihagyására ez nem lehet mentség.

Az ESMTK legközelebb augusztus 8-án, vasárnap lép pályára Magyar Kupa-mérkőzésen. Csapatunk 16.30-tól a Békés megyei első osztályban szereplő Szarvas vendégeként küzd meg a továbbjutásért.

 

Erzsébeti SMTK–Dabas-Gyón FC 0-0

ESMTK: Jeszenszky – Delea (Lázár, 75.), Póti (Markovics, 46.), Száhl, Tóbiás – Túri D. (Lucz, 60.), Kovács B. – Molnár J., Soós B., Szabó L. (Horváth R., 75.) – Horváth L. (Slezák, 60.)