Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 03. 25.

Két pont a pályán maradt

Az időjárás miatt kétszer is elmaradt az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapatának idei bemutatkozása hazai pályán, így március utolsó vasárnapján láthatták először a piros-fehérek szurkolói kedvenceiket az Ady Endre úton. A „Liza” nem bírt az antifutballt bemutató Gyöngyössel, meg kellett elégednie a döntetlennel.

Az erzsébetiek kispadján csupán négyen vártak bevetésre, ugyanis eltiltás miatt hiányzott a keretből Boda József, Bányai Róbert és Mészáros László. A korábbi gondok után viszont jó talajú pályán fogadta az ESMTK a bennmaradásért küzdő, ennek érdekében Csank Jánost szerződtető Gyöngyösi AK-t. Az egykori szövetségi kapitány a következő héttől veszi át a zöld-fehéreket, az Ady Endre úton a korábbi másodedző irányította az együttest.

A gyöngyösiek azonnal visszaálltak a saját térfelükre, és minden erejüket lekötötte a vérszegény erzsébeti támadások rombolása. Aztán a 20. percben egy egyéni hibát követően a hevesiek egyik támadója húsz méterről kilőtte a jobb felső sarkot, és a semmiből megszerezte a vezetést a GYAK. Szerencsére két perccel később már 1-1-re állt a találkozó, Slezák Richárd szögletét Mészáros Roland fejelte a jobb alsó sarokba. A játék képe ezután sem változott, a piros-fehérek próbálkoztak, de pontatlanul, sok technikai hibával támadtak, a beadások pedig nem jelentettek veszélyt a gyöngyösi kapura.

A II. félidőben hasonló volt a forgatókönyv, mint az elsőben, a vendégek kemény belépőkkel igyekezték megakadályozni az erzsébetieket a gólszerzésben. Lázár Benjamin és a helyére beálló Schmidt Zsolt is eldönthette volna a mérkőzést, de ziccerben, a kapussal szemben állva mindketten rossz döntést hoztak. Néhány beadás gondot okozott a gyöngyösi védelemnek, ám ezeket is megúszták.

– Azt játszotta a Gyöngyös, amire számítottunk, és ezzel az antifutballal elvitt egy pontot – mondta bosszúsan Turi Zoltán vezetőedző. – Sok hibával, erőlködve játszottunk, és a százszázalékos helyzeteinket kihagytuk – nagy csalódás volt számomra ez a mérkőzés. Többször is elmaradt az aktuális meccsünk, és ezek a halasztások nem tettek jót a futballra készülő csapatnak. Remélem, már a következő fordulóban megtalálja őszi önmagát az ESMTK, de óva intek mindenkit attól, hogy biztosra vegye a győzelmünket az idén még pont nélküli, utolsó öt mérkőzést elveszítő Tiszafüred ellen. A csoportban kiélezett csaták vannak, bármelyik csapat okozhat meglepetést.

Az ESMTK legközelebb március 31-én, szombaton 16 órakor Tiszafüreden lép pályára a TVSE ellen.

 

Erzsébeti SMTK–Gyöngyösi AK 1-1 (1-1)

ESMTK: Bonica – Privigyei, Madarász, Markovics, Tóbiás – Soós B., Slezák, Mészáros R. – Lázár (Schmidt Zs., 79.), Pölöskei, Nicsenko (Horváth L., 58.)

G.: Mészáros R. (22.)