Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 10. 22.

Kevés helyzet, egy balszerencsés gól

Nem sok pihenőjük maradt az ESMTK labdarúgóinak a legutóbbi – győztes – mérkőzés után. Október 20-án, szerdán már a Ferencváros II csapata ellen kellett helytállniuk. A kevés helyzetet hozó összecsapáson egyetlen gól döntött – a vendég zöld-fehérek javára.

 

Legutóbb májusban találkozott a két együttes, akkor Pesterzsébeten 2-1-re nyert az ESMTK. A piros-fehérek kezdőcsapatából heten is játszottak azon a meccsen. Az előző fordulóban Kispesten két gólt szerző Lucz Viktor fájlalta a térdét, így őt nélkülözniük kellett a hazaiaknak.

Lendületesen kezdett a Fradi második csapata, és a 8. percben egy könnyen elkerülhető találattal meg is szerezte a vezetést. A találkozó nagy részében a ferencvárosiak játszottak mezőnyfölényben, a kapuk azonban ritkán forogtak veszélyben. A félidő hajrájában ziccert rontottak a vendégek, Jeszenszky Ádám védte a zöld mezesek próbálkozását.

A szünetben Turi Zoltán vezetőedző kettős cserével igyekezett gyorsítani az ESMTK játékát. A második negyvenöt percben még kevesebb említésre méltó történést lehetett feljegyezni. A 83. percben egy ollózás után kellett először megmutatnia tudását az FTC kapusának.

– Nagyon fáradtan mozogtunk, a meccs nagy részében csak kínlódtunk – mondta Turi Zoltán. – Elöl nagyon hiányzott Lucz Viktor, és bár a szünetben támadóbb szellemű játékosokat küldtem be, nem tudtunk igazi lehetőséget kialakítani. Egy balszerencsés gól döntött, de szerintem egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet ezen a mérkőzésen.

Az ESMTK legközelebb október 24-én, vasárnap 13 órakor lép pályára, a piros-fehérek a Monor gárdáját fogadják az Ady Endre úton.

 

Erzsébeti SMTK–Ferencváros II 0-1 (0-1)

ESMTK: Jeszenszky – Nagy M, Póti (Száhl, 46.), Markovics, Tóbiás (Dankó, 46.) – Molnár J., Túri D. – Slezák (Lázár, 77.), Szabó L. (Szilágyi P., 76.), Soós B. – Horváth L.