Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2017. 10. 15.

Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!

Sorozatban hatodik bajnoki mérkőzését is megnyerte az Ady Endre úti stadionban az Erzsébeti SMTK. A tavaly még NB II-es Cigánd nem tudott kapura veszélyes lenni, a szinte végig fölényben futballozó piros-fehérek viszont sokat lőttek kapura. Boda József nem mindennapi gólt szerzett, amit később Markovics Bence toldott meg.

Sem sérülés, sem eltiltás nem nehezítette Turi Zoltán vezetőedző dolgát, aki így az utóbbi időben megszokott kezdőcsapatot küldhette pályára. A Cigánd tavasszal még az NB II-ben szerepelt, és a hírek szerint jövőre újra ezt szeretnék.

Az ESMTK-induló hangjaira vonultak ki a csapatok, majd a bodrogközi együttes vehemensen kezdte a találkozót. Öt perc után aztán fokozatosan átvették a játék irányítását a tiszta pirosban futballozó erzsébetiek. Az első veszélyes lövést Pölöskei Péter engedte el 22 méterről, a CSE kapusa a bal alsó sarok elől ütötte ki a labdát. A 25. percben Boda József durrantott vagy harminc méterről a bal kapufa mellé, majd Horváth Levente gyenge lövését hárította a kékben játszó cigándiak hálóőre. Egyre nagyobb lett a piros-fehérek fölénye, előbb Soós Bence lőtt a léc fölé, aztán Madarász Bence fordulásból leadott 18 méteres lövése zúgott el a kapu felett. A félidő zárásaként Boda kísérlete ment mellé.

A szünet után az erzsébetiek ott folytatták, ahol előtte abbahagyták. A 47. percben Horváth L. játszotta tisztára magát, majd alig lőtt a bal sarok mellé. Az 57. percben aztán góllá érett a nyomás, igaz, életében legfeljebb egyszer szerez így találatot az ember, ahogy azt Boda József tette. Az egész meccsen rendkívül agilisan, harcosan játszó erzsébeti csatár a tizenhatos vonalánál megtámadta az egyik menteni igyekvő cigándi védőt, akinek felszabadító rúgása Boda lábáról a bal alsó sarok felé pattant, a kapus ugyan megpróbált menteni, de nem érte el a labdát.

A furcsa gól felpaprikázta a vendégeket, és néhány percig enyhe fölényben játszottak, ám helyzet nélkül. Akárcsak korábban, az erzsébeti védelem továbbra is jól szűrte meg a CSE akcióit, Bonica Sebastiannak nem sok tennivalója volt. Hamarosan visszaállt a világ rendje, ismét az ESMTK akarata érvényesült, és csapatunk növelte előnyét. A csereként beállt Slezák Richárd küldte be balról a szögletet, a labda megpattant Mohácsik Gábor lábán, és Markovics Bence 15 méterről, kapásból, ballal a bal felső sarokba emelte. Két hete jobbal, most a másik lábával szerzett gólt messziről a 20 éves védő. Az újabb gól érezhetően megfogta a Cigándot, és a folytatásban már alig-alig támadgattak. A mieink Boda és Horváth L. révén veszélyeztettek, majd a végén Bányai Róbert lőtt az oldalhálóba.

– Folytatni akartuk a jó hazai sorozatot, és mindent megtettünk ennek érdekében – mondta Turi Zoltán. – A mérkőzés nagy részében azt történt a pályán, amit mi akartunk, a látottak alapján megérdemelt győzelmet arattunk. Boda Józsit külön dicséret illeti a harcosságáért, aminek a jutalma lett ez a hihetetlen gól, én még nem láttam ilyet. A következő fordulóban nagy feladat vár ránk, Múcsonyban, mostoha körülmények között kell játszanunk a zsinórban négyszer nyerő Putnokkal.

A Putnok elleni mérkőzésre október 21-én, szombaton 14.30-kor kerül sor a múcsonyi Sajóvölgye Sportcentrumban.

 

Erzsébeti SMTK–Cigánd SE 2-0 (0-0)

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Bányai, Soós B. (Slezák, 68.), Mohácsik – Horváth L. (Lázár, 81.), Pölöskei, Boda

G.: Boda (57.), Markovics (73.)