Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 09. 17.

Kimaradt hazai helyzetek, szerencsés vendéggólok

Elvesztette veretlenségét az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata az NB III Keleti csoportjában. A piros-fehéreket a Sényő győzte le az Ady Endre úton, és bár az eredmény (0-3) fölényes vendégsikert jelez, a játék képe nem ezt mutatta.

A mérkőzés előtt a napokban elhunyt olimpiai ezüstérmes kapusra, Géczi Istvánra emlékeztek a jelenlevők.

Meglepetésre a vendégek kezdtek nagyobb vehemenciával, de néhány perc után átvette az irányítást az ESMTK. Bartha Roland átadása után Mohácsik Gábor került helyzetbe, a sényőiek szabálytalanul próbálták szerelni, ám ő talpon maradt, és lövését blokkolták a védők. Egy vendégkontra kis híján góllal végződött, majd a 16. percben egy bal oldali beadásnál a labda a kimozduló Bonica Sebastian felett a kapu bal sarkába hullott. A lelátóról úgy tűnt, lecsúszott a labda a sényői támadó lábáról…

A gól nem törte meg az erzsébetiek támadókedvét, és Soós Bence 22 méteres lövése kevéssel kerülte el a bal felső sarkot. A 28. percben váratlanul növelte előnyét a Sényő. Egy indításra együtt startolt a nyírségiek csatára és Nagy Martin, a két játékos válla egymásnak feszült, az ütközéstől a vendégek játékosa elesett, a játékvezető pedig azonnal a büntetőpontra mutatott – a tizenegyest magabiztosan értékesítették a sényőiek, akik talán maguk sem látták egyértelműen szabálytalannak az esetet. Nem zuhant össze az ESMTK, és tovább rohamozott, igaz, veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani. A 45. percben egy előrevágott labdára Soós Bence mozdult, a tizenhatos vonalánál egyszerre ugrott fel a szabolcsiak egyik védője és kapusa, utóbbi kettő ütközött, a szabadon továbbpattanó labdát azonban hiába lőtték a hálóba az erzsébetiek, a Sényő jöhetett szabadrúgással.

A szünetben kettős cserével próbálta frissíteni csapatát Turi Zoltán vezetőedző. Nagy erzsébeti fölény jellemezte a második félidő jelentős részét, de a lövések, fejesek rendre célt tévesztettek, vagy hárított a vendégek kapusa. Az épphogy beállt Nagy Richárd egy beadásnál eltűnt a sényői hátvédek gyűrűjében, a játékvezető nem látott okot a közbeavatakozásra. A 74. percben végleg eldőlt a mérkőzés. Egy gyors kontra során lesgyanús helyzetben száguldott el a jobb oldalon a vendégek játékosa, középen egyedül érkező társának pedig nem volt nehéz feladat a hálóba lőni a harmadik sényői gólt. Néhány perccel később Bonica védett ziccerben, majd újabb erzsébeti lehetőségek maradtak ki.

A jó erőkből álló vendégcsapat szerencsés gólokat lőtt, és masszívan védekezett a mezőnyben sok párharcot elveszítő, a kapu előtt pontatlanul játszó piros-fehérekkel szemben.

– Nagyon csalódott vagyok – mondta Turi Zoltán. – Balszerencsés gólokat kaptunk, de ettől függetlenül nem vagyok elégedett néhány játékosunk produkciójával. Kielemezzük a vereség okait, és remélem, akárcsak tavaly, ezúttal is jókor jött a kiadós pofon. A héten készülünk a vasárnapi, Diósgyőr elleni kupamérkőzésre, szeretnénk megnehezíteni NB I-es ellenfelünk dolgát.

 

Erzsébeti SMTK–Sényő-Carnifex FC 0-3 (0-2)

ESMTK: Bonica – Nagy M., Privigyei, Markovics, Tóbiás – Bányai, Mohácsik (Slezák, 46.), Szabó Á. – Bartha R. (Kovács D., 46.), Soós B., Horváth L. (Nagy R., 61.)

Fotó: www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore