Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 11. 01.

 Kiütötte az ESMTK az éllovast

Három döntetlen után ismét nyert október utolsó vasárnapján az ESMTK labdarúgócsapata az NB III Közép csoportjában. A mérkőzés nagy részében jobban játszó piros-fehérek sok helyzetet dolgoztak ki az élen álló Hódmezővásárhelyi FC ellen, és végül 5-1-es győzelmet arattak.

A hazai együttes keretéből Soós Bence kisebb kézsérülés, Horváth Levente betegség miatt hiányzott.

Enyhe erzsébeti mezőnyfölénnyel kezdődött a találkozó, és az egyik akció végén Wirth Dániel a 16-osról tüzelt, a vásárhelyi kapus bravúrral ütötte ki a léc alól a labdát. A 7. percben azonban már tehetetlen volt: a jobb oldalon Molnár Róbert, Molnár János volt a labda útja, utóbbi az alapvonal közeléből középre passzolta, ahol Wirth Dániel átvette, és 8 méterről a léc alá vágta. A folytatásban is az történt a pályán, amit a hazaiak akartak. Márton Dávid balról érkező beadását Molnár J. 12 méterről, kapásból kevéssel lőtte a kapu mellé. Molnár J. szabadrúgása után a labda lepattant a tömörülő védőkről, Márton kapáslövése a felső lécen csattant. Nem sokkal később Ferkel Ádám emelt Sükösd Krisztiánhoz, aki visszatette a labdát Ferkel elé, ő pedig 14 méterről, néhány centivel tévesztette el a kaput. A HFC csupán egy említésre érdemes kontrát tudott vezetni, a lövést Túri Dániel blokkolta. A félidő hajrájában középhátvédünk indította Wirthet, aki a kifutó kapus buktatott a 16-oson belül. A büntetőt Molnár János nagy erővel a léc alá bombázta.

A fordulás után is az erzsébetiek irányították a mérkőzést, a játék jórészt a mezőnyben zajlott. A 60. percben váratlanul szépített a Hódmezővásárhely: egy bedobásnál nem figyeltek kellően a védők, és hét méterről a hálóba lőtt a vendégek cserecsatára. A gól kissé megfogta az ESMTK-t, tíz percig túlságosan is átadták a területet a kék-sárgáknak, de a Csongrád-Csanád megyeiek fölénye nem mutatkozott meg helyzetekben. Aztán magához tért csapatunk, és hosszú hajrát nyitva megszórta a HFC-t. Előbb Molnár J. szögletét Túri Dániel fejelte 6 méterről a bal alsó sarokba, majd a gólszerző indította Lucz Viktort, ő fejjel középre adta a labdát, amelybe kézzel beleütött a rámozduló vásárhelyi játékos. A tizenegyest Slezák Richárd a higgadtan a hálóba lőtte, de az egyik erzsébeti futballista túl hamar lépett a büntetőterületen belülre, ezért a játékvezető megismételtette – Slezák másodszorra sem hibázott. És még nem volt vége! Boda észrevette, hogy a vendégek kapusa túl messzire kijött, 40 méterről lőtt, de a vásárhelyi 1-es még vissza tudott érni. Aztán Lucz passzolt jobbról középre Szűcs Levente elé, fiatal támadónk átvette a labdát, és a kapus mellett a hálóba helyezte.

– Megérdemelten nyertünk a csoportelső ellen – mondta boldogan Turi Zoltán vezetőedző. – A gólok mellett sok helyzetünk volt, miközben nem engedtük, hogy a vásárhelyiek veszélyt teremtsenek a kapunk előtt.

A Közép csoportban a 3. helyen álló ESMTK legközelebb november 6-án, vasárnap 13 órakor Dabason, a Wellis Sportparkban lép pályára az FC Dabas ellen.

 

Erzsébeti SMTK–Hódmezővásárhelyi FC 5-1 (2-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Lipcsei Á., Márton – Kovács B., Slezák – Molnár J. (Boda, 83.), Ferkel (Lucz, 62.), Sükösd (Szűcs L., 80.) – Wirth

G.: Wirth (7.), Molnár J. (43., 11-esből), Túri D. (80.), Slezák (89., 11-esből), Szűcs L. (90.)

 

Fotó: www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore (Papp Zsófia)