Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 05. 21.

Könnyed győzelem Diósgyőrben

Nyárias melegben magabiztos játékkal szerezte meg a három pontot a DVTK II ellen az Erzsébeti SMTK május 19-én. Csapatunk már az első negyedórában kétgólos előnyhöz jutott, amelyet a lefújásig megduplázott.

 

Az erzsébetieknél ismét a kezdő tizenegyben kapott helyet a sérüléséből felépült Privigyei Ádám. A mérkőzés az eredeti időpontnál három órával korábban, 14 órakor kezdődött – az NB I-es Diósgyőr sorsdöntő bajnoki meccse miatt –, így a játékosoknak nemcsak egymással, hanem a tűző nappal is meg kellett küzdeniük.

Az alkalmazkodás a fővárosi piros-fehéreknek sikerült jobban, alig telt el tíz perc, amikor Karacs Péter szögletét Markovics Bence a rövid felső sarokba fejelte. Nem sokkal később egy szép támadás végén Szabó Ádám 18 méterről lőtt a jobb felső sarokba. Továbbra is azt történt a pályán, amit az erzsébetiek akartak, és némi szerencsével már az első félidőben kiüthették volna a diósgyőrieket: Bartha Roland a kapufát találta el, Mohácsik Gábor centikkel maradt le Markovics labdájáról, Horváth Levente pedig öt méterről fejelt a kapu mellé. Aztán egy labdaszerzést követően Szabó Ádám két szép csel után önzetlenül Bartha elé tálalt, aki 10 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

A második félidőben a meleg játszotta a főszerepet, említésre méltó események nélkül teltek-múltak a percek, csak Horváth Levente lesgólja okozott némi izgalmat. A hajrában mégis sikerült növelni a különbséget, Kovács Dániel szerzett labdát, szép cselekkel csapta be a rátámadó védőket, majd nyolc méterről a kapus mellett a hálóba gurított.

– A legnagyobb gondot ezen a mérkőzésen a nyári meleg jelentette, de helyzeteinket jól kihasználva simán nyertünk, és versenyben maradtunk az első helyért – mondta Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője. – Jászberényben nyomás nélkül játszhatunk, hiszen a harmadik helyről indulva várjuk a két utolsó meccset. Megteszünk mindent, ami tőlünk telik.

A Szolnoki MÁV hazai pontvesztésével tovább élesedett a harc a bajnoki címért, két fordulóval a vége előtt egy-egy pont választja el a feljutásban reménykedő három együttest. Az ESMTK legközelebb a második helyezett Jászberényhez látogat, a mérkőzés május 26-án, vasárnap 17.30-kor kezdődik.

 

Diósgyőri VTK II–Erzsébeti SMTK 0-4 (0-3)

ESMTK: Bonica – Lázár, Privigyei, Markovics, Nagy M. – Szabó Á., Mohácsik (Slezák, 65.), Karacs P. (Nagy R., 62.) – Boda, Horváth L. (Kovács D., 73.), Bartha R.

G.: Markovics (11.), Szabó Á. (14.), Bartha R. (37.), Kovács D. (88.)

(fotó: Facebook/ESMTK Szurkolóinak Baráti Köre)