Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 04. 25.

Legyőzték a Fradit!

Április utolsó vasárnapján a Ferencváros II vendége volt az ESMTK csapata. A Népligeti Sportcentrumban a piros-fehérek visszavágtak az októberi hazai vereségért, eredményes játékkal győzték le ellenfelüket.

 

Az erzsébetiek keretéből sérülés miatt hiányzott Aranyos Bence, és a kispadon sem mindenki volt teljesen egészséges.

Az első félidőben – szép számú közönség előtt – füllesztő melegben küzdöttek a csapatok. Mezőnyjátékkal teltek a percek, számottevő helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Aztán a 27. minutumban Kovács Botond szerzett labdát, Soós Bencéhez továbbította, aki Molnár Jánoshoz passzolt, ő pedig 15-16 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. Nem sokkal később növelhette volna előnyét az ESMTK. Egy újabb labdaszerzés után Papp György lépett ki középen, rávezette a labdát a hazaiak kapusára, aki középpályásunk lövésébe ujjheggyel bele tudott érni, így gól helyett szöglet az akció vége.

A szünetben két cserével frissítette az erzsébeti együttest Turi Zoltán vezetőedző. A második félidőben jórészt esős, szeles időben futballoztak a felek. Kevéssel a kezdést követően egy jobb oldali beadás felperdült Lucz Viktor lábán, Molnár János levette a labdát, majd mielőtt lőhetett volna, hátulról felvágták. A tizenegyest a sértett végezte el, és erős lövést küldött a jobb alsó sarokba. A második gól után enyhe mezőnyfölényt harcolt ki a Ferencváros II, de helyzetig nem, csak szögletekig, beadásokig jutottak a zöld-fehérek. Mintegy félóra telt el ebből a játékrészből, amikor egy szép bal oldali támadás végén Soós Bence nagy helyzetben, 10 méterről a léc fölé lőtt.

– Gratulálok a csapatnak, sokat tettek a fiúk ezért a győzelemért – mondta Turi Zoltán. – Jól védekeztünk, és veszélyesebben játszottunk, megérdemelten nyertünk a Fradi ellen, amelynek nem volt kidolgozott helyzete.

Az ESMTK áprilisi hatodik mérkőzésére 29-én, pénteken Monoron kerül sor. Csapatunk 17 órakor lép pályára a Pest megyei településen a Balassi Bálint utcai Stadionban.

 

Ferencváros II–Erzsébeti SMTK 0-2 (0-1)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Száhl, Tóbiás – Molnár J. (Dankó, 88.), Kovács B., Slezák, Papp Gy. (Lázár, 46.) – Soós B., Horváth L. (Lucz, 46.)

G.: Molnár J. (27., 49. – 11-esből)

 

Fotó: https://www.fradi.hu