Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2024. 03. 05.

Magabiztos győzelem a tavaszi rajton

Az ESMTK NB III-as labdarúgócsapata ott folytatta március első vasárnapján, ahol tavaly novemberben abbahagyta. Akkor két idegenbeli győzelemmel zárták az évet a Dél-Keleti csoportban a piros-fehérek, most pedig újra három ponttal térhettek haza, ezúttal Monorról.

 

Ahogy arról már beszámoltunk, többen, köztük állandó kezdők is távoztak Pesterzsébetről a télen, igaz, néhányan érkeztek is az Ady Endre útra. Lucz Viktor sérülése nem jött rendbe, Kovács Botond eltiltás miatt nem állhatott csapata rendelkezésére, míg Túri Dániel egyelőre a rehabilitációt végzi őszi súlyos sérülése után.

Monoron jó időben, jó talajú pályán csaptak össze a felek. Az első félidőben ritmustalanul futballozott az ESMTK, inkább a hazaiak kezdeményeztek, de helyzetet nem tudtak kialakítani. A félidő közepén egy jobbról belőtt labdát Szűcs Levente 6 méterről mellé lőtt. A következő említésre méltó esemény az erzsébeti vezető gól volt: Márton Dávid egy jobbról átszállt labdát balról középre passzolt, Szűcs Levente beletette a lábát, és labda a bal alsó sarokban kötött ki. Nem sokáig örülhettünk az előnynek, négy perccel később egy védelmi hiba eredményeként egyenlített a Monor.

A szünet után már egy másik ESMTK-t láthatott a közönség. Felgyorsultak az erzsébetiek mind gondolkodásban, mind játékban, aminek jóvoltából két újabb gólt szereztek, és többször eltalálták a kapufát. Az egyik ilyen esetnél a VAR hiányát emlegették a „Liza” szurkolói: Rédei Krisztián lövése után a labda érzékelhetően a gólvonal mögé pattant, mégsem adta meg a játékvezető. A második találat bő egy óra után született meg. A bal oldalon a mieink megbontották a monoriak védelmét, Wirth Dániel Slezák Richárd elé tette a labdát, ő behúzta középre, és az érkező Bán Gergő elpasszolt a hazaiak kapusa mellett. Jó tíz perc múlva Wirth indította a középen kilépő Rédeit, akit a 16-os előtt, utolsó emberként elütött az egyik monori játékos – csak sárga lapot kapott érte. A kissé balról megítélt szabadrúgásnak Soós Bence futott neki, és a jobb felső sarokba vágta a harmadik erzsébeti gólt. Csapatunk ezzel a sikerrel megerősítette második helyét a tabellán.

– Kíváncsin vártuk az újrakezdést több mint három hónap pihenő után, és tudtuk, nem lesz egyszerű visszatérni az ősszel mutatott játékhoz – magyarázta Turi Zoltán vezetőedző. – Az első félidőről a gólon kívül nem sok jót tudok mondani, semmi nem működött. A szünetet követően aztán minden megváltozott, a cserék jól szálltak be, veszélyesek lettünk, és ez számos helyzetben és két gólban is megmutatkozott. A második félidő alapján megérdemelten nyertünk, gratulálok a csapatnak a jó tavaszi rajthoz.

Az ESMTK legközelebb március 10-én, vasárnap 14 órakor lép pályára az Ady Endre úton, a piros-fehérek a Kecskeméti TE II együttesét fogadják.

 

Monor SE–Erzsébeti SMTK 1-3 (1-1)

ESMTK: Gábor – Molnár R., Molnár T., Tagai, Márton – Slezák, Soós B. – Nagy B. (Rédei, 50.), Bartha B. (Kovács Dominik, 92.), Szűcs L. (Bán G., 46.) – Wirth

G.: Szűcs L. (35.), Bán G. (63.), Soós B. (75.)