Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 09. 02.

Magabiztos őszköszöntő

A meteorológiai ősz első napján rekkenő hőségben játszották az NB III ötödik fordulójának mérkőzéseit. Az Erzsébeti SMTK végig fölényben futballozva, könnyedén aratott háromgólos győzelmet a Diósgyőri VTK II ellen.

A hazai szurkolók meglepődve tapasztalták, hogy a csapatkapitány, a kapus Bonica Sebastian nincs a melegítő játékosok között. Szepi a mérkőzés előtti napon az edzésen rosszul esett, fájlalta a derekát, ezért nem nevezte őt a DVTK II elleni összecsapásra Turi Zoltán vezetőedző. A kapitányi karszalagot így Lázár Benjamin viselte.

Az erzsébetiek kezdettől fogva irányították a mérkőzést, és ez nem változott a lefújásig. A vezetést hamar megszerezték a piros-fehérek, a 10. percben Kovács Dániel szögletét Despotovic Vanja hat méterről fejelte a hálóba. Már az első félidőben is számos helyzetet dolgoztak ki, tizenhatoson kívüli lövést küldtek kapura a hazaiak.

A szünet után sem változott a játék képe, és rövidesen növelte előnyét az ESMTK. Egy bal oldali támadás végén középre került a labda, és Horváth Levente hét méterről a kapuba lőtt. Kimaradt lehetőségeket követően a félidő közepén ismét örülhettek a mieink. A diósgyőriek kapusa védett egy lövést, a kipattanóra Soós Bence mozdult a leggyorsabban, és öt métertől a hálóba fejelt. A jórészt tizenéveseket bevető DVTK II becsülettel próbált küzdeni, de helyzetig nem jutottak a fehér mezesek.

– A nagy melegben végig a mi akaratunk érvényesült, ilyen különbséggel is megérdemelten győztünk – mondta Turi Zoltán. – Dicséretes és követendő példa, amit a DVTK csinál, hogy fiatal játékosokat szerepeltet, és nem külföldieket, mint sokan mások. Nekik ugyan még szokniuk kell a felnőtt bajnokság ritmusát, keménységét, de a jövő szempontjából ennek van értelme.

 

Erzsébeti SMTK–Diósgyőri VTK II 3-0 (1-0)

ESMTK: Papp B. – Lázár, Gubacsi, Lipcsei Á., Tóbiás – Kovács B., Despotovic (Slezák, 65.), Boda (Nagy M., 82.) – Kovács D. (Reznek, 65.), Soós B., Horváth L.  

G.: Despotovic (10.), Horváth L. (52.), Soós B. (67.)

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore