Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 09. 23.

Megszorongatták a Diósgyőrt

Öt évvel ezelőtt óriási küzdelemben tudta csak legyőzni a Debrecen az Erzsébeti SMTK-t a labdarúgó Magyar Kupában. Hasonló csatára és továbbjutásra készült a „Liza” a Diósgyőr elleni kupamérkőzésen. Az NB I-es gárda csupán hosszabbítás után, némi szerencsével nyerte meg az összecsapást.

A mérkőzést belépőjegy váltása nélkül tekinthették meg a szurkolók, talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy régen nem látott nézősereg tekintette meg a két együttes kupacsatáját.

Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, de Bonica Sebastian hárított, majd egy szöglet után kevéssel kerülte el egy fejes a diósgyőri kaput. A 21. percben szép akció végén szerzett vezetést az ESMTK. Nagy Richárd a DVTK térfelének közepéről indított a jobb oldalon Kovács Dánielt, aki középre ívelt, és az érkező Nagy R. előre csúszva, hat méterről a kapu közepébe lőtt. Nem sokáig örülhettek az előnynek az erzsébetiek, mert a középkezdés után gyors bal oldali támadást vezetett a Diósgyőr, Makrai Gábor kapura tört, és az ötös oldalvonaláról az elé futó Bonica felett a bal felső sarokba bombázott.

A folytatásban is teljesen egyenrangú ellenfele volt a kulturáltan futballozó ESMTK élvonalbeli riválisának. A Diósgyőr rendre csak szögletek után került helyzetbe, ha kellett, Bonica védett. Egy erzsébeti támadás végén a háló tetejére hullott a labda. A rendes játékidő 1-1-gyel zárult, így jöhetett a 2×15 perces hosszabbítás. Az NB I-es csapatok közül egyedül a Diósgyőr kényszerült túlórára alacsonyabb osztályú ellenfélével szemben!

A DVTK kezdett veszélyesebben, Bonica védett egy 14 méteres lövést. A 95. percben egy bal oldali vendégszögletnél a labda a fejelni akaró Túri Dániel kezére pattant, és a játékvezető a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Makrai a kapu jobb oldalába vágta. Az erzsébetiek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében. A térfélcsere után Soós Bence 24 méteres lövését ütötte ki a diósgyőri kapus, majd rögtön ezt követően alig kerülte el a bal sarkot egy újabb erzsébeti próbálkozás. A 114. percben eldőlt a továbbjutás kérdése. Egy ellentámadás végén balról került középre a labda, a szerb légiós Branko Mihajlovics szabadon fejelhetett az ötösről a jobb sarokba.

A lefújás után Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője arról beszélt a DVTK TV-nek, hogy egész héten erre a meccsre készültek, és tovább akartak jutni. Azt kérte a játékosoktól, hogy hozzák ki, ami bennük van, és úgy véli, ezen a mérkőzésen eltüntették a két csapat közti osztálykülönbséget. Joggal mondta a Nemzeti Sportnak, hogy közelebb álltunk a győzelemhez, és a bátran futballozó Erzsébeti SMTK megérdemelte volna a továbbjutást.

A piros-fehérek legközelebb szeptember 30-án, 15.30-kor lépnek pályára Gyöngyösön, ahol bajnoki mérkőzésen a GYAK lesz az ellenfél.

 

Erzsébeti SMTK–Diósgyőri VTK 1-3 (1-1, 1-1, 1-2), hosszabbítás után

ESMTK: Bonica – Nagy M., Túri D., Markovics, Tóbiás (Lázár, 23.) – Bányai, Szabó Á., Mohácsik (Bartha R., 46.) –  Kovács D., Nagy R. (Horváth L., 79.), Soós B.

G.: Nagy R. (21.)

 

Fotó: www.facebook.com/DVTK1910