Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 10. 31.

Megvan a hetedik is!

Akárcsak két héttel korábban Békéscsabán, október utolsó vasárnapján Körösladányban is hátrányból fordított és nyert az ESMTK labdarúgócsapata az NB III Dél-keleti csoportjában. A piros-fehérek jelenleg a teljes Nemzeti Bajnokság legjobb formában lévő együttesének számítanak a zsinórban elért hét győzelmükkel.

 

Rövid időn belül másodszor utazott Békés vármegyébe az ESMTK, ezúttal a hozzá hasonlóan sorozatban hat mérkőzést megnyerő Körösladány vendége volt. Az erzsébetieknél az eltiltott Jeszenszky Ádám helyett ismét Gábor Péter őrizte a kaput, míg az edzésen bokasérülést szenvedett Molnár Tamás nem állhatott csapata rendelkezésére.

Az egyenetlen talajú pályán az első félidő nagyrészt mezőnyjátékkal telt el. Az első komolyabb helyzet a hazaiak előtt adódott, a szöglet után fejjel visszatett labdát a középen érkező ladányi játékos három méterről fölé fejelte. Az ESMTK válasza nem váratott magára sokáig, Szűcs Levente fejjel indította a védők között kilépő Molnár Jánost, aki az elé jó ütemben kifutó kapusba lőtt. Nem sokkal később Szűcs balról indulva vezette a labdát a 16-os vonaláig, életerős lövését szögletre ütötte a KMSK hálóőre. A szünet előtt megfogyatkoztak a házigazdák, a Slezák Richárdot már másodszor durván megállító rutinos ladányi középpályás második sárga lapja után a pirosat is megkapta.

A fordulás után Szűcs Levente helyére Bán Gergő érkezett, 18 éves középpályásunknak megrúgták a bokáját. Ahogy azt várni lehetett, a békésiek visszaálltak, és még inkább előrevágott labdákkal és pontrúgásokkal igyekeztek zavart okozni. Hamar előnyt szerezhettünk volna, de Soós Bence 14 méteres lövése centikkel elkerülte a hazai kaput. A félidő közepén egy ladányi kontránál Slezák rossz ütemben lépett oda a KMSK játékosához a 16-oson belül, és bár Gábor Péter jó irányba vetődött, a büntetőt értékesítették a vendéglátók. Nem sokkal később Wirth Dániel jobbról, az alapvonal mentén indult meg középre, de hátulról faultolták, a tizenegyest az eddig biztos lábú Molnár János ezúttal gyengén lőtte, a kapus kiütötte a labdát. Az utolsó negyedóra elején szűk két perc alatt sikerült az, ami addig nem. Előbb Rédei Adrián jobbról jövő beadását Tagai András egy pattanás után ballal, 10-11 méterről a bal sarokba bombázta, majd Kovács Botond a felezővonal közeléből indította Molnár Jánost, az ő 18 méteres lövését a felső lécre tolta a ladányiak kapusa, a visszapattanó labdát pedig a nagy lendülettel érkező Lucz Viktor csukafejessel, néhány lépésről a hálóba fejelte.

– A sok test test elleni párharccal tarkított mérkőzés első félidejében nem úgy játszottunk, ahogy általában szoktunk, körülményesen, pontatlanul futballoztunk – értékelte a látottakat Turi Zoltán vezetőedző. – A folytatásban már jobban összpontosítottunk, és bár rövid ideig hátrányba kerültünk, sikerült kiharcolnunk a győzelmet a közvetlenül mögöttünk álló Körösladány ellen. Gratulálok a csapatnak a rangadón elért sikerhez!

Az ESMTK legközelebb november 1-jén, szerdán lép pályára. Csapatunk a Magyar Kupában a legjobb 16 közé jutásért 12.30-tól csap össze az Ady Endre utcában az NB I-es MTK gárdájával.

 

Körösladányi MSK Erzsébeti SMTK 1-2 (0-0)

ESMTK: Gábor – Molnár R., Rédei, Tagai, Márton – Slezák, Kovács B. – Molnár J., Soós B. (Lucz, 71.), Szűcs L. (Bán, 46.) – Wirth

G.: Tagai (77.), Lucz (78.)

 

Fotó: https://korosladanymsk.hu