Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2017. 10. 09.

Megvan az első!

Bár minden kívánságunk így teljesülne! Egy héttel ezelőtt, az ESMTK NB III-as labdarúgócsapatának ötödik hazai diadala után azt írtuk, most már idegenben is jól jönne egy aprócska győzelem. Így gondolták ezt a piros-fehérek is, és vasárnap először nyertek ebben a szezonban, a szenvedő fél a Tiszaújváros volt.

Az erzsébeti együttesből sárga lapjai miatt hiányzott a góllövőlista harmadik helyezettje, az eddig hatszor eredményes Boda József. A mérkőzést ideális körülmények között, nagyszerűen előkészített játéktéren vívták.

Az első félidőben a tiszta fehérben játszó erzsébetiek ellenőrzésük alatt tartották a játékot. A hazaiak valamennyi próbálkozásait már csírájában elfojtották, és több veszélyes támadást vezettek. A játékrész közepén Soós Bence, Pölöskei Péter, Horváth Levente volt a labda útja, utóbbi már csak a kapussal állt szembe, lövését azonban óriási bravúrral szögletre ütötte a tiszaújvárosi hálóőr. A hajrához közeledve góllá érett a piros-fehérek magabiztosabb futballja, egy kipattanó labdát Mohácsik Gábor 17 méterről a bal alsó sarokba lőtt. 

A szünetben Turi Zoltán vezetőedző ugyan felhívta a játékosok figyelmét a várható hazai rohamokra, mégis gyorsan egyenlítettek a tiszaújvárosiak egy pontrúgás utáni helyzetből. A következő néhány percben láthatóan zavar támadt az ESMTK védekezésében, de aztán rendezték soraikat a piros-fehérek, és hasonló volt a meccs képe, mint a fordulás előtt. A 60. percben Soós Bence 18 méterről kilőtte a bal felső sarkot, és ezzel ismét a mieinknél volt az előny. Az utolsó negyedórában egyre jobban nyomott a Tiszaújváros, egyszer Privigyei Ádám a gólvonalról fejelte ki a labdát. Az ESMTK végül kivédekezte a hajrát, és megszerezte ebben a szezonban első idegenbeli győzelmét. Ezzel csapatunk feljött a második helyre a Keleti csoportban.

– Egy jól felkészített, agresszíven futballozó Tiszaújváros ellen megérdemelten győztünk – mondta Turi Zoltán. – A meccs nagy részében a mi akaratunk érvényesült, csapatként jó teljesítményt nyújtottunk

Az ESMTK legközelebb október 15-én, vasárnap 15 órakor lép pályára az Ady Endre úti stadionban, ellenfele a jó formában lévő, utóbbi négy meccsén nyolc pontot szerző, a legutóbb évadban még NB II-es Cigánd lesz.

 

Termálfürdő Tiszaújváros–Erzsébeti SMTK 1-2 (0-1)

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Bányai, Soós B., Mohácsik – Horváth L. (Lázár, 80.), Pölöskei, Slezák

G.: Mohácsik (37.), Soós B. (60.)