Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 08. 13.

Mennyire más ez a 3-0!

Második hazai mérkőzésén lehetőségeit jól kihasználva magabiztos győzelmet aratott az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata. A piros-fehérek három góllal nyertek a Szegedi VSE ellen.

A maródiak közül Póti Krisztián és Szilágyi Péter már elkezdte az edzéseket, és remélhetőleg rövidesen újra mérkőzéseken is játszhatnak.

Az első néhány perc után az erzsébetiek kezdeményeztek többet, majd egy szabadrúgásból megszerezték a vezetést. A kaputól mintegy huszonöt méterre letette labdának Soós Bence futott neki, és nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtt. Továbbra is inkább az ESMTK próbálkozott, de a mieink játékában sok volt a pontatlanság. Így is eljutott csapatunk néhány ígéretes helyzetig, de a végén mindig hiányzott az kis plusz, ami a gólhoz kellett volna.

A szünet után egy olyan ESMTK jött ki a pályára, amelyet az utóbbi években megszokhattak a szurkolók, érezhető volt, hogy más hozzáállással futballoztak az erzsébetiek. Nagy fölényben játszottak a piros-fehérek, helyzeteket is kidolgoztak, ám a befejezésbe rendre hiba csúszott. Az utolsó negyedóra aztán egy szép hazai találattal indult. Kovács Dániel parádés csellel szabadult meg a rátámadó védőtől, majd a kiugró Boda József elé emelte a labdát, aki a kifutó kapus mellett a hálóba passzolt. A hajrában Kovács D. ívelt be jobbról egy szögletet, és remekül érkező Lipcsei Ádám a rövid felső sarokba fejelte a labdát.

– Az első félidő nagyon nem tetszett, langyos, enervált játékot nyújtottunk – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – A szünetben átbeszéltük a tennivalókat, és utána már egy olyan csapatot láttam, amit mindig látni szeretnék. Megérdemelt győzelmet arattunk, és remélem, azon az úton megyünk tovább, amelyiken a második félidőben jártunk.

Az ESMTK legközelebb augusztus 16-án, vasárnap 17.30-kor a Rákosmente FC ellen lép pályára Rákoscsabán, a Sport téren.

 

Erzsébeti SMTK–Szegedi VSE 3-0 (1-0)

ESMTK: Menczeles – Nagy M., Túri D., Lipcsei, Tóbiás – Kovács D., Fehér, Slezák – Boda (Dankó, 81.), Horváth L. (Komiszár, 86.), Soós B. (Reznek, 57.)

G.: Soós B. (12.), Boda (76.), Lipcsei (85.)

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore