Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 09. 12.

Mindenkit vár az ESMTK a kupameccsre!

A labdarúgó Magyar Kupa következő fordulójában, a 32 közé jutásért az Erzsébeti SMTK az NB I-es Fehérvár FC-t fogadja az Ady Endre úton szeptember 16-án, szombaton.

 

Az utóbbi tíz évben négyszer is élvonalbeli csapatot rendelt a sors az erzsébetiek útjába. Alacsonyabb osztályú gárda révén mindannyiszor hazai pályán néztek farkasszemet riválisukkal, és három alkalommal alaposan megizzasztották NB I-es ellenfelüket.

2013 októberében a 16 közé kerülésért csapott össze az ESMTK a későbbi bajnok Debreceni VSC-vel. Együttesünk több mint negyven percen át vezetett a hajdúságiak ellen, és csak a 89. minutumban szerzett góllal tudott felülkerekedni a végül az elődöntőig menetelő Loki.

A következő év szeptemberében a majdani kupagyőztes és az NB I-ben ezüstérmes Ferencváros látogatott az Ady Endre útra. A zöld-fehérek magabiztosan nyertek 3-0-ra a 16 közé jutásért vívott mérkőzést. A mai ESMTK csapatkapitánya, Túri Dániel végigjátszotta a találkozót.

Legközelebb 2018-ban küzdöttek meg élvonalbeli gárdával az erzsébetiek, akkor a 64 közé kerülés volt a tét. A szeptemberi meccsen a Diósgyőri VTK ellen megszerezték ugyan a vezetést (a képen a mieink gólöröme látható), de villámgyorsan egyenlítettek a borsodiak, majd a hosszabbításban két újabb találattal kicsikarták a győzelmet. Ezen a mérkőzésen a jelenlegi keret tagjai közül Túri Dániel, Soós Bence és Kovács Dániel végig a pályán volt, Slezák Richárd a kispadról figyelte az eseményeket.

A legutóbbi kiírásban a negyeddöntőbe jutásért a Kisvárdát kapták ellenfélnek a XX. kerületiek. Sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem esett gól – egészen a 123. percig. Már csak másodpercek hiányoztak a 8 közé kerülésről döntő tizenegyesekig, ám ekkor egy jobb oldali beadás után egy szerencsétlen mozdulat nyomán az erzsébeti kapuban kötött ki a labda, és ezzel az öngóllal a vendégek léptek tovább.

A mostani vetélytárs, a Fehérvár FC tavasszal épphogy bennmaradt az NB I-ben, és noha számos jó futballistát tudhat a keretében, köztük válogatottakat is, a mostani pontvadászatot is gyengén kezdték. Az ESMTK egyik kapusa, Gábor Péter a 2015–16-os évadban több meccsen kapott helyet cserék között, és a Bajnokok Ligája selejtezőjében ő védett a fehérváriaknál a walesi, kapott gól nélküli, győztes mérkőzésen.

Ami a mostani összecsapást illeti, szombaton 15 órakor kezdődik, és a szurkolók az NB III-as bajnokikon megszokott árakon vehetnek belépőt a pénztárban. Az Ady Endre úti bejáratot ezúttal is csak a vendégcsapat drukkerei használhatják.

 

Fotó: ESMTK-archív