Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 08. 17.

MTK-siker Pesterzsébeten

Gólzáporos mérkőzésen maradt alul az MTK II csapatával szemben hazai pályán az Erzsébeti SMTK augusztus 15-én. A piros-fehérek kétszer is vezettek, de a vendégek végül elvitték a három pontot az Ady Endre útról.

Rekkenő hőségben kezdődött a „Liza” második hazai meccse a 2021–22-es évadban. Az MTK-ban több olyan labdarúgó is helyet kapott, aki az első csapat keretéhez tartozik. Az első húsz percben lassan, körülményesen játszott a tiszta fehérben pályára lépő ESMTK, de egy szép góllal mégis megszerezte a vezetést: Kovács Botond 16-17 méterről a bal felső sarokba bombázott. Nem sokáig örülhetett az erzsébeti publikum, mert a középkezdés után egyenlített az MTK. Alig telt el negyedóra a mérkőzésből, és már a kék-fehérek előnyét mutatta az eredményjelző. Ezt követően pontosabbá vált a mieink játéka, és több veszélyes támadást is vezettek. Lucz Viktor kétszer is egyenlíthetett volna, de nagy helyzetben a léc fölé, illetve a kapusba lőtt. A félidő hajrájához közeledve egy kipattanó labdát Molnár János 17 méterről laposan a jobb alsó sarokba vágott.

A szünetben Turi Zoltán vezetőedző átbeszélte a játékosokkal, miben kellene változtatniuk, és közel húsz percig sikerült is ennek megfelelően futballozniuk. Rögtön a második félidő elején egy labdaszerzés után Soós Bence emelt Molnár J. elé, akit az MTK kapusa szabálytalanul állított meg. A büntetőt a sértett magabiztosan lőtte a jobb alsó sarokba. Két célt tévesztett MTK-lövés után Soós B. kilépett a védők között, már csak a kapussal állt szemben, de lövése a vendégek hálóőrében akadt el. Szinte rögtön ezután, a 62. percben egyenlítettek a kék-fehérek. Egy újabb kimaradt nagy erzsébeti helyzetet – Horváth Levente sokat várt, és az egyik visszafutó védő elpöckölte a labdát – egy újabb vendéggól követett. Bár még hátra volt a félidő fele, a piros-fehérek nem tudták megszerezni negyedik találatukat, s így az MTK győztesen távozhatott Pesterzsébetről.

– Nagy csalódás számomra, hogy hazai pályán a három lőtt gól ellenére is vesztettünk – mondta Turi Zoltán. – Hektikus meccs volt, bármelyik csapat megnyerhette volna az összecsapást, és ez most az MTK-nak sikerült.

Az ESMTK legközelebb augusztus 22-én, vasárnap 17.30-kor Rákoscsabán lép pályára a Rákosmente FC ellen.

 

Erzsébeti SMTK–MTK II 3-4 (2-2)

ESMTK: Jeszenszky – Nagy M., Markovics, Száhl, Tóbiás – Túri D. (Lázár, 72.), Kovács B. – Molnár J, Soós B., Szabó L. (Slezák, 59.) – Lucz (Horváth L., 59.)

G.: Kovács B. (6.), Molnár J., (37., 47. – 11-esből)

 

Fotó: https://www.mtkbudapest.hu