Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 04. 13.

Nagy küzdelem, gól nélkül

Szekszárdon rossz talajú pályán csapott össze a hétvégi NB III-as bajnokin az UFC és az ESMTK. A mérkőzésen végig nagyot küzdöttek egymással a játékosok, de komolyabb helyzet nem alakult ki egyik oldalon sem. A piros-fehérek valamivel közelebb álltak a győzelemhez, de ezúttal nem tudták bevenni az ellenfél kapuját.

Az erzsébetieknél a már megszokott hiányzókon kívül nem játszhatott a legutóbbi fordulóban kiállított Nagy Martin, a szintén az előző héten megsérült Póti Krisztián, és Soós Bence sem volt százszázalékos állapotban, de ő legalább leülhetett a kispadra.

Néhány perc telt el a meccsből, amikor Horváth Richárd szerzett labdát a szekszárdi tizenhatosnál, középre adta, és a játékszer az egyik menteni akaró védő lábáról a bal kapufára pattant, onnan pedig az alapvonalon túlra. Negyedórája harcoltak a felek, amikor egy visszagurított labdát Dankó Márton bombázott 20 méterről a bal sarok irányába, a hazaiak kapusa nagy vetődéssel, bravúrral ütötte ki. Ezzel lényegében el is mondtuk az első félidő említésre méltó eseményeit. Igyekezett mindkét gárda, a mieink többet támadtak, a tolnaiak inkább kontrákkal, felívelésekkel próbálkoztak, de a sok átadási és technikai hiba miatt egyik csapat sem jutott helyzetig.

A fordulás után sem változott érdemben a mérkőzés képe. Az 56. percben egy szekszárdi szögletnél jókora könyököst kapott az ötösnél Túri Dániel, de az ápolás után folytatta a játékot – az esetet követően a sárga lap a bíró zsebében maradt. A hajrában mindkét gárda erősített némiképp, de a már leírtak okán ezúttal sem kerültek veszélybe a kapuk.

– Katasztrofális minőségű pályán nagy küzdelem, sok párharc, sok hiba, körülbelül ez mondható el a meccsről – fogalmazta meg véleményét Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője. – A védelmünk stabilan állt a lábán, de a szekszárdi kapu közelében nem jutottunk helyzetig.

Az ESMTK legközelebb április 14-én, szerdán 18 órakor lép pályára a Közép csoport listavezetője, a Kecskeméti TE otthonában, a Széktói Stadionban.

 

Szekszárdi UFC–Erzsébeti SMTK 0-0

ESMTK: Menczeles – Dankó, Túri D. (Lázár, 92.), Lipcsei Á., Tóbiás – Slezák, Kovács B., Kozma, Horváth R. (Járvás, 75.) – Kovács D., Horváth L.

 

Fotó: www.teol.hu