Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2024. 04. 09.

Nagy melegben sima győzelem

Április első vasárnapján, a nyárias időben csak a gólkülönbség volt kérdéses az ESMTK NB III-as labdarúgócsapatának FC Dabas elleni mérkőzésén. A piros-fehérek magabiztosan gyűjtötték be az újabb három pontot.

 

Az ilyenkor szokatlan meleg rányomta a bélyegét a mérkőzésre, amelyen hiányzott az ESMTK keretéből az eltiltott Slezák Richárd. A várakozásoknak megfelelően erzsébeti fölényben teltek a percek, de a korábbiaknál lassabban szövögették akcióikat a mieink. Így is több nagyobb helyzetet alakított ki csapatunk, a vezetést azonban egy kezezés miatt jogosan megítélt büntetőből szerezte meg – Wirth Dániel szokásához híven higgadtan értékesítette a tizenegyest.

A második találat egy kapuskirúgás utáni sikeres letámadásnak köszönhetően született meg, Soós Bence két lépésről passzolt a hálóba.

A fordulást követően is veszélyesebben futballozott az ESMTK, a dabasi kapusnak többször is nagyot kellett védenie. A második félidő közepén végleg eldőlt a meccs, egy bal oldali beadás után Lucz Viktor hét méterről fejelt a jobb sarokba.

– Sok problémával küszködtünk a héten, sérülések, betegségek nehezítették a felkészülésünket, lényegében csak nem sokkal a kezdés előtt vált véglegessé, hogy ki tud pályára lépni – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Szerencsére ez nem befolyásolta a játékot, és nem forgott veszélyben a győzelmünk. Dicséret illeti a fiúkat, mert mindent együtt csináltak, és csapatként küzdöttek.

Az ESMTK legközelebb április 14-én, vasárnap 16 órakor a BKV Előre vendége lesz.

 

Erzsébeti SMTK–FC Dabas 3-0 (2-0)

ESMTK: Bencze – Molnár R., Molnár T., Tagai, Márton – Soós B., Kovács B. – Nagy B. (Bartha B., 61.) Szűcs L. (Bán G., 61.), Wirth – Lucz (Juhász P., 86.)

G.: Wirth (17., 11-esből), Soós B. (35.), Lucz (65.)