Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2017. 09. 18.

Négyből négy – hibátlan otthon az ESMTK

Ha hazai meccs, akkor győzelem – a 2017–18-as bajnokságban eddig így nézett ki az Erzsébeti SMTK mérlege. A piros-fehérek némi nehézségek után ismét begyűjtötték a három pontot, és folytatták nagyszerű szereplésüket az Ady Endre úton.

Az előző esti, éjszakai esőzés után mély talajú pálya és felhős-napos ég fogadta a csapatokat Pesterzsébeten. Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője ugyanazt a kezdő tizenegyet nevezte a Tiszafüred elleni mérkőzésre, amely legutóbb pontot szerzett Gyöngyösön.

A vendégek azonnal megszállták a kapujuk előterét, és kósza kontrák, pontrúgások kivételével nem is nagyon hagyták el azt. Az első tíz perc végén Boda József a tizenhatosról átemelte a labdát a kifutó kapus felett, amely a kapufáról visszapattant hozzá, de nem jól találta el, és a fürediek kivágták a gólvonalról. A piros-fehérek nehezen tudták megbontani a gyakran a durvaság határát súroló belépőkkel operáló Tisza-partiak védelmét, s ebben sajnos partner volt a játékvezető, aki a kelleténél kisebb szigorral lépett fel a szabálytalanságokkal szemben. A nagy fölény mellett csupán néhány átlövés és elsőre veszélyesnek tűnő beadás jelezte, hogy az erzsébetiek győzni szeretnének.

A szünet után eleinte kijjebb jöttek a vendégek, majd újra visszavonultak. Nem volt meg a kellő pontosság a mieink játékában, így nem meglepő, hogy a félidő közepén egy pontrúgásból sikerült megszerezniük a vezetést. Boda ívelte be a szögletet, és Horváth Levente szép mozdulattal fejelt a jobb alsó sarokba. Ezt követően próbált támadni a TVSE, és ez teret nyitott a veszélyes erzsébeti akcióknak. Markovics Bence ígéretes helyzetben a kapu fölé lőtt, majd Horváth L. maradt le centikkel egy beadásról. Az eredmény már nem változott, így az ESMTK zsinórban negyedik hazai mérkőzését is megnyerte, és 13 pontjával őrzi második helyét a Keleti csoportban.

– Nem játszottunk jól, pontatlanok voltunk, és a gól előtt kapkodtunk is – értékelte a látottakat Turi Zoltán. – A kellemetlen stílusú ellenféllel szemben azonban sikerült megszereznünk a három pontot, és ez a lényeg. Nehéz hét előtt állunk, de bízom benne, hogy mindkét fronton helytállunk majd.

Az Erzsébeti SMTK legközelebb szeptember 20-án, szerdán 15 órakor lép pályára, a Magyar Kupában a Keleti csoport éllovasát, Monori SE gárdáját fogadja. A bajnokságban 23-án, szombaton 16 órakor a szintén 13 pontos, legutóbbi négy mérkőzését megnyerő Salgótarján vendége lesz csapatunk.

 

Erzsébeti SMTK–Tiszafüredi VSE 1-0 (0-0)

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Bányai, Pölöskei (Soós B., 62.), Mohácsik – Slezák (Schmidt Zs., 62.), Horváth L. (Nicsenko, 85.), Boda

G.: Horváth L. (65.)