Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 05. 06.

Negyedikén négy gól Erzsébeten

Újabb jó sorozatban van az ESMTK labdarúgócsapata. A piros-fehérek bő egy hónap alatt másodszor értek el zsinórban három győzelmet. Május első szerdáján a sereghajtó Gerjent fogadták Pesterzsébeten, és négygólos diadallal vágtak vissza az októberi vereségért.

 

Az erzsébetiektől hiányzott a legutóbb kiállított Túri Dániel, aki egy mérkőzésre tiltottak el, a sérüléssel bajlódó Fekete Máté, valamint családi okok miatt Gábor Lukács. A kezdés előtt az U7-es és az U9-es együttes játékosai kísérték a pályára a „nagyokat”. Erre az összecsapásra kilátogatott a szakosztály valamennyi utánpótláscsapata, edzőkkel, szülőkkel együtt, és nagyon jó hangulatot varázsoltak az Ady Endre útra.

Ahogy az várható volt, a Tolna megyeiek behúzódtak a saját kapujuk elé, és kósza ellenakciókkal próbálkoztak. Jól kezdett az ESMTK, és hamar megszerezte a vezetést. Molnár János a balról, a 16-os és az oldalvonal közötti területről lőtt középre egy szabadrúgást, és a belül érkező Soós Bence hat méterről a jobb sarokba pörgette a labdát. Alig több mint negyedóra telt el a meccsből, amikor Soós B. szöktette a bal szélen Tóbiás Zsoltot, ő az alapvonal közeléből ívelt az ötös és a 11-es pont közé, Lucz Viktor pedig hét méterről a jobb sarokba fejelt. Nem sokkal később Kovács Botond jelezte, hogy fáj a lába, és cserét kért. Bár több nagy helyzete is volt csapatunknak, a szünetig nem változott az eredmény.

A fordulást követően is nagy fölényben futballoztak az erzsébetiek. Ezúttal is hazai gólt hozott a 17. perc: egy sakk-matt helyzetig kijátszott támadás végén Papp György passzolta be a labdát a hálóba. Az újabb kimaradt lehetőségek után egy jobbról érkező beadás nyomán született meg az újabb ESMTK-találat, hét méterről Horváth Levente bólintott a jobb alsó sarokba. Sorozatban harmadszor nyertek a piros-fehérek, és immár 270 perce nem kaptak gólt.

– Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, ami örvendetes, és ha egy kicsit jobban koncentrálunk, még nagyobb lehetett volna a különbség a végére – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Külön köszönet a gyerekeknek és edzőiknek, szüleiknek, jó volt együtt látni az erzsébeti futballcsaládot a stadionban, végigszurkolták a mérkőzést.

AZ ESMTK legközelebb május 8-án, vasárnap 17 órakor lép pályára Balassagyarmaton.

 

Erzsébeti SMTK–Gerjeni SK 4-0 (2-0)

ESMTK: Jeszenszky – Lázár, Molnár R., Száhl, Tóbiás – Molnár J., Kovács B. (Papp Gy., 24.), Slezák (Dankó, 80.), Soós B. – Horváth L. (Szűcs L., 80.), Lucz

G.: Soós B. (4.), Lucz (17.), Papp Gy. (62.), Horváth L. (77.)

 

fotó: https://www.facebook.com/esmtkup