Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 10. 09.

Nem bírtunk a döntetlenkirállyal

Az NB III Keleti csoportjának első októberi fordulójában az Erzsébeti SMTK az Ózdi Kohász együttesét fogadta. A vendégek addigi nyolc mérkőzésükből hatszor játszottak döntetlent, a pesterzsébeti látogatásukat megelőző öt meccsük zsinórban X lett, és bár nagyon fogadkoztak a piros-fehérek, a borsodiak ezúttal is szereztek egy pontot.

Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője elmondta, hogy egész héten győzelemre készültek, és játékukkal szerettek volna visszaadni valamit az őket támogató, gyakran több száz kilométerre is elkísérő szurkolóknak.

Ebből azonban szinte semmi nem valósult meg. A piros-fehérek a mérkőzés nagy részében pontatlanul, körülményesen futballoztak, komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni. Az első félidő közepén egy lepattanó labdából megszerezte a vezetést az Ózd, majd a játékrész hajrájában egy 25 méteres, lapos lövés talált utat az erzsébeti kapuba. Még a szünet előtt sikerült szépítenie csapatunknak, egy kezezés miatt megítélt tizenegyest Boda József lőtt a kapu bal oldalába.

A fordulás után sem lett élvezetesebb a játék, kevés veszély rejlett a támadásokban mindkét oldalon. Aztán a félidő közepén Lázár Benjamin ugrott ki a jobbösszekötő helyén, és a kilépő kapus mellett 15 méterről a hálóba passzolta a labdát. Egy szögletet követően Túri Dániel fejelt kevéssel a léc fölé, majd Despotovic Vanja lőtt 17 méterről centikkel a kapu mellé.

– Talán a nagy fogadkozás miatt eléggé görcsösen futballoztunk, és két hiba után kellett visszakapaszkodnunk – értékelte a látottakat Turi Zoltán. – Mentünk előre, de most valahogy nem volt meg az a tűz a csapatban, ami korábban sikerekhez vezetett.

Az ESMTK legközelebb október 12-én, szombaton 14.30-kor lép pályára Debrecenben, az egyetemi sportpályán, ahol a DEAC lesz az ellenfele.

 

Erzsébeti SMTK–Ózdi Kohász 2-2 (1-2)

ESMTK: Bonica – Lázár, Gubacsi, Lipcsei Á., Tóbiás – Herczeg (Slezák, 60.), Túri D., Kovács B. (Oroszi, 69.) – Kovács D. (Despotovic, 83.), Horváth L., Boda

G.: Boda (44., 11-esből), Lázár (67.)

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore (Órás-Szonntagh György)