Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 04. 22.

Nem ért pontot a nagy fölény

Ha szerda, akkor pótlás. Újabb, korábban az időjárás miatt elmaradt mérkőzést játszott le az Erzsébeti SMTK a labdarúgó NB III Keleti csoportjában. Bár a meccs nagy részét végigtámadták a piros-fehérek Füzesgyarmaton, a hazaiak nem kis szerencsével otthon tartották a három pontot.

 

Az erzsébetiek alaposan felforgatott csapattal léptek pályára a Békés megyei Füzesgyarmaton. A védelemből sárga lapok miatt hiányzott Markovics Bence és Tóbiás Zsolt, valamint a hétvégén kiállított Privigyei Ádám, így Turi Zoltán vezetőedzőnek nem volt könnyű dolga a kezdő tizenegy összeállításánál.

A mérkőzés meglehetősen egysíkú volt: az erzsébetiek szinte végig mezőnyfölényben voltak, több veszélyes helyzetet is kidolgoztak, ám gólt a gyarmatiak találtak. Egy kontratámadásuk végén a balról középre adott labdát úgy lőtte meg a hazaiak csatára, hogy az a kapufáról perdült a gólvonal mögé. A második félidőben már ziccereik is voltak a piros-fehéreknek, de Pölöskei Péter lehetőségénél kivágták a védők a labdát a gólvonalról, Schmidt Zsolt kétszer is a kapusba lőtt, Nicsenko Igor elől pedig nagy bravúrral mentett az egyik füzesgyarmati védő. A végén mindent egy lapra feltéve rohamozott az ESMTK, és a hosszabbításban egy előrevágott labdából indult akció során másodszor is betalált az FSK Bonica Sebastian kapujába.

– Bár pont nélkül jöttünk el Füzesgyarmatról, nem marasztalom el a fiúkat, egész egyszerűen nem velünk volt a szerencse ezen a napon – mondta Turi Zoltán. – Végig nagy nyomást gyakoroltunk a hazaiakra, akik a romboláson kívül csak annyit tettek, hogy előrevágott labdákkal és pontrúgásokkal próbáltak veszélyt teremteni. Felbillent a pálya, de a futballt gólra játsszák, és ezzel mi adósak maradtunk.

Az ESMTK legközelebb április 22-én, vasárnap 16.30-kor lép pályára az Ady Endre úton, a piros-fehérek a Tiszaújvárost látják vendégül.

 

Füzesgyarmati SK–Erzsébeti SMTK 2-0 (1-0)

ESMTK: Bonica – Lázár, Mészáros L., Madarász, Mészáros R. – Soós B., Mohácsik (Schmidt Zs., 46.), Bányai, Slezák – Pölöskei (Nicsenko, 64.), Horváth L.