Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 05. 22.

Nem sikerült a bajnokverés

Bár a lehetőségei megvoltak hozzá, mégsem tudta elvenni a már bajnok Monor veretlenségét az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata az NB III Keleti csoportjának pünkösdi fordulójában. A vendégek egy gyors támadás végén fejes góllal szereztek vezetést, és előnyüket megőrizték a lefújásig.

Mivel az előző napon a Putnok meglepő vereséget szenvedett Tiszafüreden, a pesterzsébetiek azzal a tudattal léphettek pályára a bajnoki címet már hetekkel korábban megnyerő Monori SE ellen, hogy biztosan ezüstérmesek.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a piros-fehéreken látszott, hogy szeretnék megfricskázni a másodosztályra készülő Pest megyeieket, és a második percben óriási ziccerben hibáztak. Ezután mindkét gárdának voltak gólszerzési lehetőségei, de a kapusok megakadályozták, hogy a hálójukba kerüljön a labda. Az első félidő hajrájában, a 37. percben aztán egy beadás utáni fejessel előnybe került a Monor.

A fordulást követően jobbára az erzsébetiek kezdeményeztek, ám a beadások és az átlövések nem vezettek eredményre, és igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A találkozóról egyébként sokat elmond, hogy összességében a vendégek kapusa volt a mezőny egyik legjobbja. Így bármennyire is próbálkozott az ESMTK, az őszi meccsel ellentétben ezúttal nem tudott pontot rabolni a Monortól.

Az ESMTK az évad utolsó idegenbeli mérkőzését május 27-én, vasárnap délelőtt 11 órakor vívja az MTK II ellen a csepeli stadionban.

 

Erzsébeti SMTK–Monor SE 0-1 (0-0)

ESMTK: Bonica – Privigyei, Madarász, Markovics, Tóbiás – Bányai, Pölöskei (Nicsenko, 59.), Mészáros L. (Mohácsik, 53.) – Lázár (Slezák, 46.), Horváth L., Soós B.