Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 11. 24.

Nem volt elég a kétgólos előny

Akárcsak az előző fordulóban, ezúttal is csere nélkül játszotta végig a mérkőzést az Erzsébeti SMTK. Monoron már két góllal vezettek a piros-fehérek, de a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, és a hazaiak egyenlítettek, így csak egy ponttal térhetett haza az ESMTK.

A hiányzók névsora annyiban módosult, hogy eltiltása után ismét pályára léphetett Nagy Martin, viszont Túri Dániel öt sárga lap miatt nem játszhatott a monori Balassi Bálint utcai stadionban. A kispadon a kapus Papp Botond mellett az edzéseket már elkezdő Póti Krisztián és a 17 éves Gelencsér György foglalt helyet.

Az első félidőben napsütésben küzdöttek egymással a felek a jó talajú pályán. Kiegyenlített játék zajlott, de az erzsébetiek akciói veszélyesebbek voltak. A szünet előtt kevéssel Járvás Zoltán szerzett labdát, majd előretört, beadását Kovács Dániel 14 méterről, félmagasan a kapu bal oldalába lőtte.

A fordulást követően felhős, hűvös időben futballoztak a csapatok, és több nagy lehetősége is adódott az ESMTK-nak, de egy kivételével minden helyzet kimaradt. A játékrész közepén egy jobb oldali támadás végén Járvás tette maga elé a középre adott labdát, és 15 méterről, nagy erővel, fejmagasságban a jobb sarokba lőtt. Semmi nem utalt arra, hogy a monoriak izgalmassá tehetik a mérkőzést, aztán mégis így történt. A 72. percben egy balról indított akciót góllal fejeztek be, majd a 83. minutumban esélyt kaptak az egyenlítésre. A tizenhatos előtt a hazaiak Nagy Martin teste mellett lévő kezét találták el a labdával, a játékvezető szabadrúgást ítélt, amit a monoriak egyik NB I-es múlttal rendelkező játékosa a sorfal felett a hálóba lőtt. A hátralévő percekben már nem történt említésre méltó esemény.

– Kiváló csapatmunkát nyújtottak a fiúk, ami ebben a nehéz helyzetben különösen dicséretes – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Veszélyesek voltunk, a második félidőben le kellett volna zárnunk a mérkőzést, de a helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani, így végül Monoron hagytunk két pontot.

Az ESMTK az őszi idényt az 5. helyen zárta 34 ponttal. A piros-fehérek legközelebb november 29-én, vasárnap 13 órakor a tavaszról előrehozott mérkőzésen a második helyezett FC Dabas vendégei lesznek.

 

Monori SE–Erzsébeti SMTK 2-2 (0-1)

ESMTK: Menczeles – Lázár, Nagy M., Lipcsei Á., Mogyorósi – Kovács D., Slezák, Soós B., Járvás – Szilágyi P., Horváth L.

G.: Kovács D. (43.), Járvás (64.)

 

Fotó: www.facebook.com/monorlabdarugas