Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 03. 15.

Nézők és gól nélkül Erzsébeten

A koronavírus további terjedésének megakadályozása/lassítása érdekében zárt kapus mérkőzésekre került sor a magyar labdarúgó-bajnokságokban az ünnepi hétvégén. Az Erzsébeti SMTK a Gyöngyösi AK csapatát fogadta március 14-én az Ady Endre úton, ahol gól nélküli döntetlennel zárult az összecsapás.

A piros-fehérektől hiányzott a télen igazolt Szilágyi Péter, aki legutóbb megkapta ötödik sárga lapját a 2019/20-as bajnokságban. A kispadon viszont ismét helyet kapott két olyan játékosunk, akik egy ideje sérüléssel bajlódtak, Boda József és Túri Dániel. A stadionban nem lehettek jelen a szurkolók, de a „Liza” leglelkesebb drukkerei a kerítésen kívülről, alkalmi „lelátóról” biztatták kedvenceiket.

Sok örömben nem lehetett részük, mert gyenge mérkőzést láthattak. A sok hibával, pontatlanul futballozó erzsébetiek nem tudták bevenni a gyöngyösiek kapuját. Pedig erre több lehetőségük is lett volna, de mindkét félidőben nagy helyzetekben hibáztak. A két ponton kívül Soós Bencét is elvesztették a mieink, reméljük, őt csak a második játékrészre; csatárunk bokája egy rúgás miatt bedagadt, ezért a szünetben le kellett cserélni.

– Erőlködve, gyengén játszottunk – összegezte a mérkőzésen látottakat Turi Zoltán vezetőedző. – Ennek ellenére megnyerhettük volna a meccset, de minden nagy helyzetünket kihagytuk. Nézők nélkül hangulattalan volt ez a bő másfél óra, viszont minden dicséretet megérdemelnek azok a kitartó szurkolóink, akik az utcáról buzdították a csapatot. Egyelőre nem tudjuk, hogyan lesz tovább, mi mindenesetre készülünk a következő fordulóra.

Amennyiben folytatódik a bajnokság, akkor az ESMTK legközelebb március 22-én, vasárnap 15 órakor Miskolcon, a DVTK Edzőközpontban lép pályára a sereghajtó DVTK II ellen.

 

Erzsébeti SMTK–Gyöngyösi AK 0-0

ESMTK: Menczeles – Nagy M, Lipcsei Á., Póti, Tóbiás – Kovács B., Pataki, Despotovic (Túri D., 74.) – Kovács D. (Boda, 74.), Soós B. (Reznek, 46.), Slezák

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore