Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 02. 13.

Öngólok hete

A múlt szerdai kupameccs után az év első bajnoki mérkőzésén sem talált be az ellenfél az ESMTK kapujába, mégis mindkét összecsapást elvesztették a piros-fehérek. Február 12-én, vasárnap a Közép csoport éllovasa, az Iváncsa – a Kisvárdához hasonlóan – egy balszerencsés öngólnak „köszönhetően” távozott győzelemmel az Ady Endre útról.

Az erzsébetieknél Wirth Dániel öt sárga lap utáni eltiltás, Slezák Richárd sérülés miatt hiányzott, és bár leült a kispadra, nem volt még bevethető állapotban Kovács Botond sem.

Az első félidőben sok technikai hiba jellemezte a találkozót. Mindkét oldalon két kisebb helyzet alakult ki, de egyikből sem lett gól.

A második játékrész rosszul kezdődött az ESMTK számára. Az 50. percben egy balról középre érkező labdához rosszul ért hozzá Márton Dávid, amely így a lábáról hét méterről a kapuba pattant. Ez érezhetően megfogta csapatunkat, és nagy egyéni hibák jóvoltából két gólszerzési lehetősége is lett az Iváncsának: az elsőnél Jeszenszky Ádám védett bravúrosan, a másodiknál a védők blokkolták a lövést. Egy idő magához tért az ESMTK, és egy kezezésgyanús esetet követően előbb Molnár János 7 méterről küldött fejese, majd Lucz Viktor tizenhatosról eleresztett lövése kerülte el kevéssel a vendégek kapuját. A folytatásban kétszer is fújhatott volna a játékvezető az iváncsai büntetőterületen belül elkövetett szabálytalanságok miatt, de a síp néma maradt. Először Molnár János lökték el, nem sokkal később pedig Túri Dánielt rúgták fel, utóbbi esetnél még a Fejér megyeiek is megálltak egy pillanatra, mert joggal hihették azt, hogy 11-es következik. A 90. percben Túri D. keze eltalálta az egyik iváncsai játékost, a bíró szándékosnak minősítette, és egyből piros lapot mutatott fel

– Nehéz mérkőzésre számítottunk az élen álló Iváncsa ellen, ráadásul a szerdai hosszabbításos kupameccset mindenki érezte még – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Fáradtak voltunk, főleg fejben, és bár az akarásra nem lehetett panasz, görcsösen futballoztunk. Az utolsó percekben történtek mellett nem mehetünk el szó nélkül, a játékvezető a mérkőzés eredményét befolyásoló hatalmas hibákat vétett.

AZ ESMTK a következő fordulóban a visszalépések miatt szabadnapos, legközelebb február 26-án, vasárnap lép pályára. A 14 órakor kezdődő összecsapáson az Újpest II együttesét látja vendégül csapatunk az Ady Endre úton.

 

Erzsébeti SMTK–Iváncsa KSE 0-1 (0-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Molnár T., Lipcsei Á., Márton – Túri D., Ferkel – Molnár J., Soós B., Sükösd (Szűcs L., 64.) – Lucz (Kovács D., 82.)

Kiállítva: Túri D. (90.)