Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 04. 30.

Öt csere a futballmeccseken?

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a koronavírus-járvány miatt háromról ötre növelné az egy mérkőzésen becserélhető játékosok számát. A szervezet arra kérte a futball szabályalkotó testületét (IFAB), hogy sürgősségi eljárásban döntsön változtatásról.

 

A tervezet értelmében a jelenleg zajló (de felfüggesztett) és az idén kezdődő, jövőre befejeződő küzdelemsorozatokban lehetne többet cserélni. Megkérdeztük Turi Zoltánt, az Erzsébeti SMTK vezetőedzőjét, mi a véleménye a módosítási javaslatról.

– Bár a negyedosztályban, tehát a megyei bajnokságokban és attól lefelé már eddig is öt cserejátékost lehetett pályára küldeni, az NB-s osztályokban nem látnám értelmét – mondta. – Sűrű program esetén talán kicsivel több lehetőségük lenne az edzőknek a keret mozgatására, de öt csere felforgatná a csapat szerkezetét. A pályán lévő mezőnyjátékosok felét menet közben kicserélnék, tehát szerintem szakmailag nem jelentene érdemi segítséget változtatás.

Turi Zoltán arról is beszélt, ő és a játékosok már nagyon várják, hogy az otthoni egyéni gyakorlások után lehessen legalább kisebb csoportokban edzeni, majd pedig csapatként tréningezni. Mindannyian azt szeretnék, ha lenne lehetőség a félbeszakadt bajnokság folytatására, és így a pályán dőlnének el a helyezések.