Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 05. 04.

Öt perc alatt eldőlt minden

A 2020-21-es bajnokság legsúlyosabb vereségét szenvedte el Kozármislenyben az Erzsébeti SMTK. A piros-fehérek már bő negyedóra után háromgólos hátrányba kerültek, majd később újabb találatoknak örülhettek a hazaiak.

Lehettek nézők a stadionban, és akik kimentek, azt láthatták, hogy mezőnyjátékkal telt el az első tíz perc, majd villámgyorsan „leszakadt az ég” az erzsébetiek számára. A 12. minutumban egy gyors hazai akció végén a kiugró csatár elhúzta a labdát az elé kilépő Menczeles Iván mellett, majd éles szögből kapura lőtt, Túri Dániel becsúszva menteni próbált, de csak beljebb segítette a játékszert. A 16. percben egy jobb oldali beadás után növelte előnyét a KFC, a középkezdés után nem sokkal pedig ismét bevették a Baranya megyeiek az ESMTK kapuját. Közel negyedóra kellett, hogy magához térjen csapatunk a három gyors gól okozta sokkból. Előbb Kozma Richárd lőtt a léc fölé 15 méterről, majd Járvás Zoltán kísérletét védte a hazai hálóőr.

Alig kezdődött el a második félidő, amikor egy újabb gyors támadást fejeztek be eredményesen a kozármislenyiek. Negyedórával később Kovács Dániel cselei után Soós Bence lövését kiütötte a KFC kapusa. A játékrész közepén Menczeles néhány másodpercen belül kétszer is nagyszerűen hárított, de rögtön ezután kiszolgáltatott helyzetbe került, és megszerezte ötödik gólját a házigazda. A hátralévő időben már nem változott az állás.

– Öt perc alatt kiütöttük magunkat – sommázta a történeteket Turi Zoltán vezetőedző. – Erősebb, gyorsabb volt az ellenfél, ami nem csoda, hiszen nagyon szűk kerettel állunk ki hónapok óta. Ettől függetlenül a Fradi ellen össze kell kapnunk magunkat.

Az ESMTK legközelebb május 9-én, vasárnap 17.30-kor lép pályára az Ady Endre úton a Ferencváros II ellen.

 

Kozármisleny FC–Erzsébeti SMTK 5-0 (3-0)

ESMTK: Menczeles – Nagy M., Túri D., Lipcsei Á., Tóbiás (Dankó, 78.) – Járvás (Lázár, 46.), Slezák, Kovács B., Kozma R. (Horváth R., 78.) – Soós B., Kovács D.

 

Fotó: https://www.facebook.com/kozarmislenyfc/