Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 09. 01.

Ötös a bajnokságban is

Akárcsak négy nappal korábban a Magyar Kupában, augusztus utolsó szerdáján az NB III-ban is öt gólt szerzett az ESMTK. Csapatunk ezúttal a Füzesgyarmat együttesének hálóját tömte ki, és feljött a harmadik helyre a Dél-Keleti csoportban.

 

Sokan látogattak ki a hétközi bajnoki mérkőzésre az Ady Endre útra, az utánpótláskorú labdarúgók is szép számmal képviseltették magukat a nézőtéren.

Az erzsébetiek végigtámadták a füzesgyarmatiak elleni meccset, az első perctől az utolsóig gólra veszélyesen futballoztak. Már az összecsapás első negyedórájában többször bevehették volna a vendégek kapuját, végül ez tizenegyesből sikerült. Wirth Dánielt akadályozták szabálytalanul a 16-oson belül a Békés vármegyeiek, a jogos büntetőt Molnár János a tőle megszokott magabiztossággal értékesítette. Az első félidő utolsó szakasza bővelkedett hazai találatokban. Egy jobb oldali támadás végén Molnár J. adta középre a labdát, az érkező Bán Gergő első kísérletét még blokkolták a védők, ám 17 éves játékosunk másodjára 7-8 méterről a hálóba lőtt. Pár perccel később Molnár J. ívelt előre, Wirth Dániel pedig szép mozdulattal fejelt a jobb sarokba. És még nem volt vége: Slezák Richárd vezette be a labdát a kapu elé, és tíz méterről, higgadtan a jobb sarokba lőtt.

A fordulás után sem változott a játék képe, és rövidesen megszületett az ötödik erzsébeti gól is. Ismét Molnár János készítette elő a találatot, a térfél közepéről ívelt a 16-oson belülre, ahol a lecsorgó labdát előrehúzódott védőnk, Tagai András félfordulattal, 7-8 méterről laposan a bal sarokba lőtte. A folytatásban öt hatalmas hazai helyzet maradt kihasználatlanul, így több gól már nem esett.

– Gratulálok a csapatnak a gólra törő, megalkuvás nélküli játékához – dicsérte meg játékosait Turi Zoltán vezetőedző. – Végig lendületesen futballoztak, és ha kicsit jobban koncentrálnak a helyzeteknél, még nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

Az ESMTK legközelebb szeptember 3-án, vasárnap délután 16 órakor Martfűn lép pályára.

 

Erzsébeti SMTK–Füzesgyarmati SK 5-0 (4-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R. (Rédei, 77.), Molnár T., Tagai, Márton – Slezák, Kovács B. – Molnár J., Sztaroszta (Lucz, 56.), Bán (Papp D., 77.) – Wirth (Helmich, 85.).

G.: Molnár J. (21. – 11-esből), Bán (35.), Wirth (41.), Slezák (44.), Tagai (53.)

 

(fotó: Daru Andrea)