Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2017. 10. 10.

Pesterzsébet bevehetetlen!

Impozáns a hazai mérlege az NB III Keleti csoportjában szereplő Erzsébeti SMTK-nak: sorozatban ötödik bajnoki mérkőzését is megnyerte az Ady Endre úti stadionban. Az aktuális áldozat a forduló előtt közvetlenül a piros-fehérek mögött álló Balassagyarmat volt.

Az ESMTK kezdő tizenegyében helyet kapott Boda József is, ami azért érdemel említést, mert ő fájós lába miatt egész héten külön edzett. Az erzsébetiek nagyon fogadkoztak, hogy elfeledtetik a szurkolókkal a múlt heti, salgótarjáni fiaskót.

Ennek megfelelően nagy lendülettel kezdték a mérkőzést a több volt NB I-es játékost is bevető Balassagyarmat ellen, és a 2. percben Horváth Levente lódult meg a jobbösszekötő helyén, majd a bal felső sarok mellé lőtt. Kiegyenlített első tíz perc után fokozatosan fölénybe kerültek az erzsébetiek. A 15. minutumban Bányai Róbert szánta el magát lövésre a kaputól 26-27 méterre, a vendégek hálóőre szép vetődéssel ütötte ki a labdát a jobb alsó sarokból. A 28. percben Boda József fordult a kapu felé, lövését a jobb felső elől szedte ki a gyarmati kapus. Feljebb jött a BVSE, és de veszélyes helyzetet csak egy szabadrúgás után tudott teremteni. Már-már úgy tűnt, 0-0-val vonulnak pihenőre a felek, amikor Mohácsik Gábor passzolt középen Bodához, aki átvette a labdát, majd 18 méterről, ballal mesterien lőtt a bal alsó sarokba.

A szünetben Turi Zoltán vezetőedző felhívta a játékosok figyelmét az első félidőben elkövetett hibákra, és arra, ne vitatkozzanak a néha érdekes felfogásban sípoló játékvezetővel – Privigyei Ádám egy jogos sárgát kért számon a bírótól, amiért ő kapott figyelmeztetést.

Erzsébeti fölénnyel folytatódott a mérkőzés, majd az 52. percben megfogyatkozott a Balassagyarmat, egyik védője ugyanis megkapta második sárga lapját is. Ez meglepő módon a vendégekre hatott pozitívan, jó ideig nem látszott, hogy emberhátrányban futballoznak. Bonica Sebastiannak azonban nem akadt dolga, nem úgy, mint a túloldalon kollégájának, aki a 60. percben Horváth L. beadásnak szánt, de kapura hulló „lövését” ütötte ki a bal felső sarokból. A félidő közepére megnyugodni látszott az ESMTK, jól tartották játékosai a labdát, keresték a rést a gyarmati védelmen. Negyedórával a vége előtt meg is találták. Mohácsik szerzett labdát a felezővonalnál, majd Horváth Leventéhez passzolt, aki Bodát futtatta a jobb szélen, ő középre adott, ahol Mohácsik érkezett, és a kimozduló kapus mellett a hálóba helyezett. Az utolsó nógrádi próbálkozás ismét egy (vitatható) szabadrúgás utáni fejes volt, ami két méterrel kerülte el a kapunkat. A végére ismét maradt csattanó: egy kipattanó labdát Bányai fejelt Mohácsikhoz, ő Markovics Bencéhez passzolt, aki átvette, kapura fordult, és 17 méterről, jobbal óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba.

Ezzel ötödször is nyert hazai pályán az ESMTK. A Keleti csoportban a harmadik helyen álló erzsébetieken kívül csak az éllovas Monor nyerte meg eddig minden otthon játszott meccsét, igaz, riválisunk csupán háromszor lépett pályára odahaza. A 14-1-es gólkülönbség pedig igazán parádés – most már idegenben is jól jönne egy aprócska győzelem.

– Harcos játékkal, megérdemelten nyertünk a jó erőkből álló Balassagyarmat ellen – összegezte a látottakat Turi Zoltán. – A védekezésünk alapvetően jó volt, nem tudtak helyzetbe kerülni a vendégek, elöl pedig szép gólokat lőttünk. Dicséret illeti a csapatot, mert végighajtotta az egész meccset, látszott a fiúkon, hogy nagyon akarnak győzni.  

Az Erzsébeti SMTK legközelebb október 8-án, vasárnap 15 órakor lép pályára az eddig otthon még nyeretlen Tiszaújváros stadionjában.

Erzsébeti SMTK–Balassagyarmati VSE 3-0 (1-0)

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Bányai, Soós B. (Slezák, 69.), Mohácsik – Horváth L., Pölöskei, Boda (Lázár, 83.)

G.: Boda (45.), Mohácsik (75.), Markovics (87.)

 

Ezen a linken megtekinthető a mérkőzés összefoglalója: http://nogradifutball.hu/egyeb/igy-kapott-ki-az-esmtk-tol-a-bse/