Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 04. 01.

Pozsonyi Kristóf: mesterötös!

Az Erzsébeti SMTK utánpótláscsapatai közül az U15-ös gárda veretlen tavasszal, szépen gyűjtögeti pontjait, és az U14-esek is megnyerték legutóbbi két mérkőzésüket. Az U19-es együttes nem mindennapi körülmények között verte riválisát a húsvéti hétvégén.

Az U19-es csapat azon kevés gárdák egyike, amelyek az ősszel pontot vettek el az éllovas Váctól, és erre most is sokáig megvolt az esélye a Duna-partiak stadionjában (a képen). Az első félidő hajrájában Majtényi Milán révén került előnybe az ESMTK, majd a második játékrész közepén öt perc alatt fordítottak a hazaiak, és nagy nehezen legyűrték a piros-fehéreket (1-2).

Őrült hajrá – így lehetne a legjobban jellemezni a III. Ker. TVE elleni mérkőzést. Az első félidő végén Viza Krisztián szerzett vezetést az erzsébetieknek, és sokáig úgy tűnt, ez elég is lesz a győzelemhez. Aztán a 85. minutumban egyenlítettek az óbudaiak, majd még a rendes játékidőben Szabó Nándor révén újra a mieinknél volt az előny. Már a hosszabbításban jártunk, amikor ismét gólt értek el a vendégek. A piros-fehérek azonban nem akarták kiengedni kezükből a győzelmet, és Szabó találatával otthon tartották a három pontot (3-2).

Az U17-eseknél szintén a Vác vezeti a csoportot. Az 5. percben Márkus Martin szerzett előnyt az erzsébetieknek, ám nem sokkal később egyenlített a hazai gárda. A második félidő elején újabb gólt értek el a váciak, de csak a hajrában biztosították be győzelmüket (1-3).

A III. Ker TVE ellen nem sokáig reménykedhettünk, félóra alatt eldőlt a találkozó, a szünetben már ötgólos volt a vendégek előnye. A hetedik óbudai találat után zsinórban háromszor is bevették az erzsébetiek az óbudaiak kapuját Tibor Tomaj és Verhoczki László (2) révén, de az utolsó szó Kerületé volt (3-8).

Az U15-ös együttes két döntetlen után két magabiztos győzelemmel folytatta tavaszi szereplését. A piros-fehérek előbb a BKV Előrét fogadták a Zodony utcában. Nagy Péter már a 6. percben megszerezte a vezetést, és bár ezt a középkezdés után kiegyenlítették a vendégek, Pozsonyi Kristóf ismét előnyhöz juttatta az erzsébetieket. Az újabb gyors egyenlítést követően a szünet után bő egy perc alatt Dávid Balázs és Pozsonyi is betalált az Előre kapujába. Az utolsó negyedóráig nem változott az állás, majd Pozsonyi Kristóf nagy pillanatai következtek. Az ESMTK tízese tizenegy perc alatt három gólt szerzett, s ugyan a BKV is növelte találatai számát, fölényes győzelmet arattak a pesterzsébetiek (7-3).

Az évet két győzelemmel kezdő Dunaharaszti ellen is kitartott a lendület. Dávid Balázs és Nagy Péter góljára még válaszoltak a hazaiak a szünet előtt, de Nagy két újabb találata biztos sikert jelentett (4-1).

Az U14-es csapat egy vereséget követően kétszer is begyűjtötte a három pontot. A sereghajtó BKV Előre az első negyedóra végén megszerezte a vezetést, amit meglepetésre egészen a félidő végéig megőrzött, ekkor Pieskó Tamás egyenlített. A fordulás után aztán potyogtak az erzsébeti gólok, Meichl Balázs és Spitzer Domokos kétszer-kétszer, Ignácz Adrián, Szűcs Levente és Korbel Ábel egy-egy alkalommal vette be a közlekedésiek kapuját (8-1).

A forduló előtt a mieinknél egy ponttal jobban álló Dunaharasztival vívott mérkőzésen csupán egyetlen gól született. Ezt a 15. percben Szűcs Levente szerezte, és a találat győzelmet, valamint előzést ért az ESMTK számára (1-0).