Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 12. 02.

Sikeres évzáró szögletgóllal

A tavaszi idény 2. fordulójával fejeződött be 2019-re a labdarúgó NB III. Az Erzsébeti SMTK az Eger együttesét fogadta az Ady Endre úton, és három jól kivitelezett pontrúgásnak köszönhetően győztesen zárta az évet. Csapatunk a negyedik helyen várja a márciusi folytatást.

 

Az esztendő utolsó mérkőzésére felépült sérüléséből a házi gólkirály Horváth Levente, és visszatért a legutóbb sárga lapok miatt hiányzó Kovács Botond is – mindketten fontos szereplői lettek a szezonzárónak.

Az első félidőben nem sok említésre méltó történt Pesterzsébeten. Gyűrték egymást a felek becsülettel, de a sok technikai hiba, a pontatlan passzok miatt egyik oldalon sem alakult ki gólhelyzet. A játékrész hajrájában aztán egy visszagurított labdát 19 méterről laposan a jobb alsó sarokba lőtt a fehér mezes egriek egyik középpályása.

A szünetben kettős cserére határozta el magát Turi Zoltán vezetőedző. A fordulást követően magasabb fokozatba kapcsolt az ESMTK, és több helyzetet is kialakított. A góljaikat mégis szöglet utáni szituációkból szerezték a piros-fehérek. Néhány perc elteltével Herczeg László ívelte be balról a sarokrúgást, a labda lepattant a kapu előtt, és a hosszú oldalon érkező Kovács Botond közelről a bal alsó sarokba droppolta a labdát. Az erzsébetiek uralták a mérkőzést, ám az újabb találatra húsz percet kellett várni. Ekkor Kovács Dániel küldte be jobbról a hazai szögletet, Horváth Levente pedig az ötösről a jobb felső sarokba fejelt. A három pont sorsa a 85. minutumban dőlt el végleg. Ismét Kovács Dániel végezte el a jobb oldali szögletet, és ritkán látható gólt szerzett: szép mozdulattal a rövid sarokba csavarta a labdát, az egriek vetődő kapusa csak beljebb tudta segíteni. Az ESMTK így 3-1-gyel vágott vissza a hevesieknek az augusztusi vereségért.

– Szerettünk volna győzelemmel búcsúzni a közönségünktől, és a második félidőben mutatott játékunk alapján megérdemelten nyertünk – mondta Turi Zoltán. – A héten megtartjuk a szokásos évzárónkat, utána pedig január közepéig pihenőt kapnak a játékosok.

Az ESMTK 16 mérkőzésen (a kizárt Ózdi Kohász valamennyi eredményét törölték) 8 győzelmet aratott, 5 döntetlent ért el és 3 vereséget szenvedett, az így megszerzett 29 ponttal a 4. helyen zárta a 2019-es évet.

 

Erzsébeti SMTK–Eger SE 3-1 (0-1)

ESMTK: Bonica – Nagy M., Lipcsei Á., Túri D., Tóbiás – Lázár (Herczeg, 46.), Kovács B., Boda – Oroszi (Horváth L., 46.), Kovács D. (Reznek, 87.), Slezák

G.: Kovács B.(50.), Horváth L. (70.), Kovács D. (85.)