Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 12. 06.

Sima erzsébeti győzelem az évzárón

A 2022-es esztendő utolsó bajnoki mérkőzését játszotta december 4-én Berkenyén az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata. A tavaszról előrehozott első fordulóban a piros-fehérek végig nagy fölényben futballoztak a Bánk-Dalnoki Labdarúgó Akadémia ellen, és magabiztosan gyűjtötték be a három pontot.

 

Sáros, egyenetlen talajú pályán mérkőzött meg egymással a két együttes. A hazaiak az első félidőben csak a játék tördelésével foglalkoztak, míg az erzsébetiek a körülményekhez alkalmazkodva megpróbáltak játszani. Több nagy gólhelyzetet is kialakítottak, de ezekből nem sikerült betalálniuk a vendéglátók kapujába.

A fordulás után még nagyobb különbség volt a felek között, és ez ekkor már gólokban is megmutatkozott. Az első negyedóra végén a 16-oson belül Wirth Dániel passzolt Soós Bencéhez, aki egy lövőcsellel elfektette a rátámadó hátvédeket, hétméteres lövését azonban a kapus nagy bravúrral védte, majd a kipattanót az erzsébetiek 5-öse az üres kapuba fejelte. Néhány perccel később Molnár János lépett ki a védők közül, ám az egyik hazai játékos lerántotta 17 méterre a kaputól. A tettes piros lapot, az ESMTK szabadrúgást kapott, amit Molnár J. a jobb felső sarokba bombázott. A harmadik gól egy bal oldali támadás végén született, Soós B. tette a labdát Molnár Jánoshoz, aki lekezelte, és nyolc méterről a jobb sarokba lőtte. Az erzsébetiek a második félidőben jó néhány nagy helyzetet kihagytak, így az eredmény a hazaiakra nézve hízelgő.

– Amennyire lehetett, felkészültünk a ránk váró körülményekre, igyekeztünk játszani – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – A látottak alapján teljesen megérdemelten győztünk, sőt akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

Az ESMTK a Közép csoportban az Iváncsa (43), a Hódmezővásárhely (42) és a Dunaújváros (39) mögött 38 ponttal a negyedik helyen várja a februári folytatást.

 

Bánk-Dalnoki Labdarúgó Akadémia–Erzsébeti SMTK 0-3 (0-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Lipcsei Á., Márton – Slezák, Ferkel (Molnár T., 83.) – Molnár J. (Kovács D., 83.), Soós B. (Horváth L., 89.), Sükösd (Szűcs L., 78.) – Wirth (Lucz, 78.)

G.: Molnár J. (68. – 11-esből, 76.), Soós B. (59.)