Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2017. 08. 15.

Sima győzelem a nyitányon

Megkezdődött a labdarúgó NB III 2017–18-as idénye. A Keleti csoport első fordulójában az Erzsébeti SMTK hazai pályán fogadta a Diósgyőr II-t, és jó játékkal nyert a borsodiak ellen.

Tavaly vereséggel kezdte a szezont otthon az ESMTK, a szurkolók most abban bíztak, hogy ezúttal az Ady Endre úton marad a három pont. Az új igazolások közül csak Pölöskei Péter kapott helyet a kezdő tizenegyben, a többiek a cserepadon várták a játéklehetőséget.

Noha a diósgyőriek több olyan labdarúgót is pályára küldtek, aki már jó néhány mérkőzést játszott az NB I-ben, ez egyáltalán nem látszott a meccsen. A tiszta pirosban pályára lépett erzsébetiek végig mezőnyfölényben futballoztak, és ha a kapu előtt jobban összpontosítanak, már a szünetben három-négygólos hazai vezetést mutathatott volna az eredményjelző. A helyzetek azonban egy kivételével kimaradtak, éppúgy, mint a DVTK egyetlen nagy lehetősége. A vezető gólt a félidő közepén Pölöskei Péter szerezte, aki Horváth Levente lőtt passzát fejjel csúsztatta közelről a vendégek kapujába.  

A szünet után sem változott a mérkőzés képe, a mieink játszottak mezőnyfölényben, és a második játékrész elején Pölöskei passzát Boda József 15 méterről, a balösszekötő helyéről a jobb sarokba lőtte. A folytatásban ismét akadtak gondok a helyzetkihasználással, így nem nőtt a különbség a két csapat között. A hosszabbításban a csereként beállt Slezák Richárd tört be a tizenhatoson belülre, és hátulról buktatták. A büntetőt Bonica Sebastian végezte el, kapuskollégája elvetődött balra, ám a középre tartó lövésbe még bele tudott kapni a lábával, így a labda nem jutott el a gólvonal mögé.

– Jó játékkal, teljesen megérdemelt győzelmet arattunk – mondta Harót János, az ESMTK elnöke. – Támadásban jól kombináltunk, kár, hogy sok helyzet kimaradt, az eredmény hízelgő a Diósgyőrre nézve.

Az ESMTK legközelebb augusztus 19-én, szombaton 17.30-kor játszik, a piros-fehérek a Kazincbarcika melletti Múcsonyban, a Sajóvölgye Focisuli Sportpályán csapnak össze a Tállya együttesével.

 

Erzsébeti SMTK–Diósgyőri VTK II 2-0 (1-0)

SMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Lázár, Bányai, Mohácsik, Boda (Slezák, 87.) – Pölöskei (Horváth R., 77.), Horváth L. (Nicsenko, 81.)

G.: Pölöskei (21.), Boda (52.)