Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 04. 16.

Sima vereség, elkerülhető gólokkal

A Közép csoport listavezetőjéhez, a Kecskeméti TE-hez látogatott a hétközi fordulóban az Erzsébeti SMTK. Az NB II-be igyekvő hazaiak jól használták ki a piros-fehérek védekezési hibáit, és magabiztos győzelmet arattak.

 

Nincs könnyű helyzetben Turi Zoltán, az erzsébetiek vezetőedzője, a rendelkezésére álló szűk keretből meccsről meccsre komoly feladat összeállítani a pályára lépő csapatot, és alig jut játékos a cseresorba. A Hódmezővásárhely ellen megsérült Soós Bence már a kispadon várt bevetésre, miként a legutóbb jókora ütést kapott Túri Dániel is. A kapuban ezúttal Papp Botond kapott lehetőséget.

Alig kezdődött el a mérkőzés a Széktói Stadionban, máris cserélni kényszerült az ESMTK. Horváth Levente rosszul lépett, és a vádliját fájlalva lejött a pályáról. Komolyabb lehetőség nélkül telt el az első húsz perc, majd Kozma Richárd passza után Kovács Dániel a 16-osról lőhetett, de ballábas próbálkozását könnyedén védte a KTE kapusa. A következő percben aztán megszerezte a vezetést a Kecskemét. Az erzsébeti térfél közepéről a kapu elé ívelt szabadrúgás után nem tudtak felszabadítani a védők, és az ötös bal sarka közeléből a hosszú sarokba lőtt a hazaiak 11-ese. Nyolc minutummal később egy kifejelt nagy bedobást követően ismét középre emelték a labdát a kecskemétiek, és az ötösön a KTE rutinos, NB I-es múlttal is rendelkező 70-ese az erzsébeti védőket megelőzve a bal sarokba bólintott, Papp B. csak beleütni tudott a közeli fejesbe. A mieink Horváth Richárd fejesével veszélyeztettek, amit a lila-fehérek kapusa gond nélkül hárított.

A második félidőben valamivel bátrabban futballozott az ESMTK, de nem tudott gólhelyzetet kialakítani, a csereként beállt Soós Bence próbálkozott átlövésekkel. A 78. percben úgy tűnt, elmúlt a veszély az erzsébeti kapu közelében, de egy érthetetlenül visszafelé fejelt labdát megszereztek a kecskemétiek, és belőtték harmadik góljukat.

– Az első félidőben nagyon bátortalanok voltunk, és bosszantó, hogy olyan szituációkból kaptunk gólokat, amelyek a legkönnyebben kivédekezhetőek – mondta Turi Zoltán. – Mostanában elöl is gondban vagyunk, az utolsó hét meccsen csupán öt gólt szereztünk, a sérülések miatt pedig nincs sok lehetőségünk a variálásra.

A 7. helyen álló ESMTK legközelebb április 18-án, vasárnap 17 órakor az Ady Endre úton játszik, csapatunk az utolsó három meccsét elveszítő, a tabellán két hellyel hátrébb lévő Dabas-Gyón FC-t fogadja.

 

Kecskeméti TE–Erzsébeti SMTK 3-0 (2-0)

ESMTK: Papp B. – Lázár, Nagy M., Lipcsei Á., Tóbiás – Kovács D., Dankó (Járvás, 74.), Kovács B., Kozma (Soós B., 61.) – Horváth L. (Horváth R., 4.), Slezák

Fotó: https://twitter.com/KecskemetiTE