Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 03. 07.

Sok kimaradt helyzet és döntetlen Cegléden

Akárcsak az előző fordulóban, március első vasárnapján is a helyzetkihasználással gyűlt meg a baja az ESMTK labdarúgócsapatának. A piros-fehérek ezúttal Cegléden hagytak ki számos gólszerzési lehetőséget, és az egyetlen bevitt találat most csak egy pontot ért.

Az erzsébetieknél Túri Dániel és Boda József eltiltás miatt hiányzott, a sérülésből felépült Slezák Richárd bevetését pedig inkább nem kockáztatta meg Turi Zoltán vezetőedző.

A meglepően kemény talajú pályán szinte végig az ESMTK támadott többet, a ceglédiek elsősorban kontrákra építettek, hosszú indításokkal próbáltak zavart kelteni. Az első negyedóra végéhez közeledve egy pontrúgás után kipattant labdát húsz méterről kapura lőtte a hazaiak kilencese, amely a lábak között elsuhant, még meg is pattant valakin, és végül a hálóban kötött ki. Bő tíz perccel később Soós Bence végzett el egy szabadrúgást a 16-os bal sarka közeléből, tizenhét méterről, és a jól helyezett lövés a jobb sarokba vágódott. Az első félidőben akár többgólos előnybe is kerülhettek volna a piros-fehérek, de az akciók végén valami mindig hibádzott, így 1-1-gyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A szünetben kettős cserét hajtott végre az ESMTK. Egymást követték a helyzetek, ám nem akart megszületni a második erzsébeti gól. A 82. percben Lucz Viktor lépett ki egy jó indítással, a 16-os előtt azonban lerántotta az őt üldöző ceglédi védő, amiért piros lapot kapott. Ezután is voltak lehetőségeik a mieinknek, de nem változott az eredmény.

– Fájó pontvesztés – összegezte a mérkőzést Turi Zoltán. – Az első félidőben pontatlanul játszottunk, a kapu előtt pedig az egész meccsen rendre rosszul oldottuk meg a feladatokat. Sokat dolgoztak a fiúk, ez most viszont csak a döntetlenhez volt elég.

A Közép csoport 3. helyén álló ESMTK legközelebb március 12-én, vasárnap 14 órakor a nyolcadik PTE-PEAC együttesét fogadja az Ady Endre úton.

 

Ceglédi VSE–Erzsébeti SMTK 1-1 (1-1)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Molnár T., Lipcsei Á., Márton – Kovács B., Ferkel (Lucz, 79.) – Kovács D. (Molnár J., 46.), Soós B., Sükösd (Szűcs L., 46.) – Wirth

G.: Soós B. (26.)

 

Fotó: https://www.facebook.com/cegledfociofficial