Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2024. 04. 03.

Sok szurkoló és győzelem Kispesten

Húsvétvasárnap idei ötödik mérkőzésén megszerezte negyedik győzelmét az ESMTK labdarúgócsapata az NB III Dél-Keleti csoportjában, és már 11 pontos előnnyel őrzi második helyét a tabellán.

 

Az erzsébetieket rengeteg szurkoló kísérte el a szomszédos Kispestre, köztük sok gyerek, és végig lelkesen biztatták őket. A piros-fehérek kapuját először védte a télen igazolt, majd a felkészülés végén megsérült Bencze Antal, és hosszú idő után volt újra kezdő a felépült Lucz Viktor.

Már néhány perc után előnybe kerülhetett volna csapatunk, amikor Wirth Dániel egy szép cselt követően, 15 méterről csavart centikkel a jobb felső sarok fölé. Nem sokkal később egy bal oldali akció végén az egyik hazai támadó elgurította Bencze Antal mellett a labdát, de az a bal kapufáról kifelé pattant. Több erzsébeti helyzetet láthatott a közönség, előbb Lucz Viktor ziccerből, hét méterről a kapu mellé lőtt, majd ugyanő 10 méterről próbálkozott, a kispesti kapus azonban bravúrral védett. Az első félóra végén aztán megszületett az ESMTK vezető gólja. Wirth Dániellel szemben 16-oson belül szabálytalankodtak, a jogos büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette. Hiába jellemezte erzsébeti fölény a mérkőzést, kevéssel a szünet előtt egy saját térfélen történt labdaeladás után egyenlített a Honvéd. Bencze elsőre még bravúrosan védett, de a kipattanót közelről bevágta az érkező kispesti játékos.

A folytatásban többnyire mezőnyjáték folyt a pályán, majd bő negyedóra elteltével ismét megszerezte a vezetést az ESMTK. Egy jobb oldali bedobást követően Soós Bence tisztára játszotta magát a tizenhatos sarkánál, és 14 méterről úgy lőtt a jobb alsó sarokba, hogy a labda a kapufáról vágódott a hálóba. Pár perccel később Slezák Richárd az ellenfél 16-osa előtt egy teljesen felesleges szabálytalanság miatt megkapta a második sárga lapját, így a mérkőzés hátralévő részét emberhátrányban játszotta végig csapatunk. A kispestiek küzdöttek az egyenlítésért, de a piros-fehérek jól védekeztek, és egy szöglet után pedig Bencze a léc alól tolta szögletre a kapujára tartó fejest.

– Alapvetően az történt, amire számítottunk, de egy simának tűnő meccset tettünk nehézzé a magunk számára, pedig már az első félidőben el kellett volna döntetünk – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Szerencsére a kiállítás nem fogta meg a csapatot, és teljesen megérdemelten hoztuk el a három pontot Kispestről. Külön köszönjük szurkolóinknak, hogy ilyen sokan eljöttek, és végig buzdítottak bennünket.

Az ESMTK legközelebb április 7-én, vasárnap 16 órakor lép pályára, együttesünk az Ady Endre úton fogadja az utolsó négy mérkőzését elvesztő FC Dabast.

 

Budapest Honvéd-MFA II–Erzsébeti SMTK 1-2 (1-1)

ESMTK: Bencze – Molnár R., Molnár T., Tagai, Márton – Slezák, Kovács B. – Bán G. (Szűcs L., 69.), Soós B., Wirth – Lucz (Rédei, 69.)

G.: Wirth (29., 11-esből), Soós B. (63.)

Kiállítva: Slezák (68.)

 

fotó: Bakai Gusztáv