Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 04. 05.

Szépségdíjas góllal nyert az ESMTK

Az időjárás miatt kétszer is elhalasztott, Tállya elleni mérkőzésen végre tavaszi napsütés fogadta a csapatokat az Ady Endre úton. A piros-fehérek végig fölényben játszottak, és egy parádés góllal tartották otthon a három pontot.

a white and black soccer ball with a green grass background

Az erzsébeti védelemből hiányzott Tóbiás Zsolt, aki betegség miatt hagyta ki a meccset. A vendégek a várt módon megszállták a saját térfelüket, és sokszor a durvaság határát súroló módon igyekeztek megakadályozni a piros-fehéreket a támadásépítésben. Így is vezetett néhány veszélyes akciót az ESMTK, egyik alkalommal a bal oldali beadás után Horváth Levente fejelt nyolc méterről a kapu mellé. Egy kirívóan sportszerűtlen jelenet is borzolta a szurkolók és Turi Zoltán vezetőedző idegeit: az oldalvonalon kívülre gurult labdáért Slezák Richárd futott, hogy bedobja, ám a Tállya trénere arrébb rúgta a játékszert. A félidő utolsó tíz percére csökkent az erzsébetiek nyomása, ezt kihasználva kissé feljebb jöttek a zempléniek, de nem okoztak gondot a hazai védőknek.

A fordulás után sem változott a mérkőzés képe, és hamarosan előnybe került a „Liza”, méghozzá olyan góllal, amely hasonlított Cristiano Ronaldo kedden, a Juventus ellen szerzett találatára. Egy bal oldali támadás zárásaként Pölöskei Péter lőtt kisodródott helyzetből, a TKSE kapusa védett, a kipattanó és felpörgő labdát pedig Soós Bence tizenegy méterről, ollózó mozdulattal lőtte a kapu jobb oldalába. A góltól megnyugodtak az erzsébetiek, és több szép akciót vezettek. Előbb Slezák visszagurítását lőtte kapu fölé Bányai Róbert, majd Horváth L. fejesét védte a tállyai kapus. A hajrában öt sárga lap után egy pirosat is kaptak a vendégek, a kiugró Slezákot lerántó egyik cserejátékos mehetett idő előtt zuhanyozni.

– A mai nap feladatát teljesítettük, megnyertük a mérkőzést egy tisztátalan eszközökkel, alattomos belépőkkel „játszó” csapat ellen – foglalta össze a találkozót Turi Zoltán. – Végig a mi akaratunk érvényesült, és külön örülök Soós Bence különleges góljának. Mivel a Salgótarján kizárása miatt a hétvégén nem lesz bajnoki meccsünk, szombaton is edzeni fogunk.

Az ESMTK legközelebb április 14-én, szombaton 16 órakor a kiesés ellen harcoló Balassagyarmat otthonában lép pályára.    

 

Erzsébeti SMTK–Tállya 1-0 (0-0)

ESMTK: Bonica – Privigyei, Madarász, Markovics, Tóbiás – Bányai, Pölöskei, Mészáros L.– Soós B., Horváth L. (Nicsenko, 79.), Slezák

G.: Soós B. (52.)