Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 10. 11.

Szikrázó küzdelem, egy pont Kispesten

Sok párharccal, időnként túlzott keménységgel tarkított mérkőzést vívott egymással október második vasárnapján Kispesten a Bp. Honvéd-MFA II és az ESMTK. A piros-fehérek sokáig vezettek, ám a hajrá kezdetén egyenlítettek a hazaiak.

 

Kellemes őszi időben, kiváló talajú pályán csaptak össze a felek a Honvéd MFA Utánpótlás Központban. A kispestiek együttesében négy légiós és más, élvonalbeli tapasztalattal rendelkező játékos is helyet kapott. Zúgott a Hajrá, Liza!, sok erzsébeti szurkoló kísérte el a szomszédba az ESMTK-t.

Végig kemény küzdelem jellemezte a találkozót. Láthatóan jól felkészültek mindkét oldalon a másik csapatból, nagy taktikai csata folyt a pályán. A 26. percben egy labdaszerzés után Molnár János adta be a labdát jobbról, a túloldalon érkezett Márton Dávid, aki kapásból középre tette, és az érkező Lucz Viktor hét méterről a hálóba fejelt – a játékvezető azonban a partjelző intésére les címén nem adta meg a gólt. Nem sokkal később a Honvéd lengyel játékosa, Klemenz egy szögletet követően a bal kapufára fejelte a labdát. A szünet előtt aztán előnybe kerültek a mieink: Molnár Róbert Lucznak szánta a beadást, ám az előle becsúszva menteni igyekvő Szabó Alex a saját kapujába talált.

A fordulás után a hazaiaké volt az első igazán veszélyes kísérlet, egy 18-19 méteres lövés a felső lécről pattant az alapvonalon túlra. Több tisztátalan belépő borzolta a kedélyeket itt is, ott is, egyszer néhány percig állt a játék – ehhez hozzájárultak a játékvezető furcsa döntései is. Bebiztosíthatta volna a győzelmét az ESMTK, de Molnár J. passzából Lucz öt méterről a kispesti kapust találta el. A 78. percben egy szabadrúgás után Klemenz néhány lépésről fejelt az erzsébeti hálóba. Az azonos erőt képviselő két együttes meccse így döntetlennel zárult. A Honvéd edzője a klub honlapján dicsérte az erzsébetieket: „Egy igen jó csapat ellen szereztünk egy pontot.”

– Először is szeretnénk megköszönni a szurkolóinknak a biztatást, szinte hazai pályán érezhettük magunkat – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Sokat dolgoztunk egy erős Honvéd ellen. A játékvezető vitatható ítélettel fosztott meg bennünket egy találattól, a második félidőben pedig elhibáztuk a meccslabdát, aztán egy könnyű gólt ajándékoztunk a hazaiaknak.

Az ESMTK legközelebb október 16-án, vasárnap 13 órakor lép pályára, a piros-fehérek a Majosi SE-t fogadják az Ady Endre úton.

 

Bp. Honvéd-MFA II–Erzsébeti SMTK 1-1 (0-1)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Lipcsei Á., Márton – Kovács B., Slezák (Ágoston, 82.) – Molnár J. (Kovács D., 81.), Soós B. (Horváth L., 90.), Sükösd – Lucz (Wirth, 81.)

G.: Szabó A. (öngól, 43.)