Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 10. 08.

Szikrázó meccsen megérdemelt győzelem

Három gólt szerzett az Erzsébeti SMTK a Füzesgyarmat együttese ellen az NB III Keleti csoportjának legutóbbi fordulójában, de csak egy került a jegyzőkönyvbe. Nem mindennapi körülmények között szerezték meg a három pontot a piros-fehérek az Ady Endre úton.

Az erzsébetiek sérültjei közül Tóbiás Zsolt teljesen meggyógyult, a kezdőcsapatban kapott helyet, Slezák Richárd a kispadon, Nagy Martin viszont még nem játszhatott. A Füzesgyarmat egyik csatára, Pölöskei Péter tavaly szeptemberben győztes gólt szerzett a két csapat Ady Endre úti meccsén – még az ESMTK játékosaként.

Az első félórában jobbára mezőnyjáték folyt a pályán, igaz, ha Túri Dániel szabályosnak látszó gólját megadja a játékvezető hölgy, már ekkor előnybe kerülhetett volna az ESMTK. A labda a találat előtt egy földön fekvő vendégjátékosról pattant tovább, a bíró pedig sípolt, így a gól érvénytelen volt. Az erzsébetiek egyre inkább átvették az irányítást, és több helyzetet is kidolgoztak. Közvetlenül a szünet előtt egy szép támadás végén Lázár Benjamin jobbról remekül adott középre, és a jó ütemben érkező Szabó Ádám a hálóba fejelt.

A fordulás Bányai Róbert növelhette volna a különbséget, de lövését a gyarmati kapus bravúrral hárította. Több nagy lehetősége is volt az ESMTK-nak, de sem Soós Bence, sem Nagy Richárd nem talált a hálóba, utóbbi lövését a kapufa mentette. A félidő közepén Nagy R. lőtt szép gólt, de a partjelző utólag beintett egy vélt szabálytalanságot – amit szerinte a felezővonal környékén követtek el –, és előbb Nagy Richárdnak, majd ezt visszavonva Túri Dánielnek mutatta fel a sárga lapot a bíró. A kimaradt helyzetek majdnem megbosszulták magukat, a hajrában Mohácsik Gábor fejelt ki egy gólba tartó labdát. Privigyei Ádám ekkor már előrébb játszott, mert megsérült, de már nem volt több cseréje az erzsébeti együttesnek. A hosszabbításban Túri D. megkapta második sárga lapját – ami jogos volt –, így számára kicsivel hamarabb ért véget a mérkőzés.

– Alaposan megdolgoztunk ezért a győzelemért, dicséret illeti a fiúkat, noha a második félidőben kicsit jobban összpontosítva hamarabb eldönthették volna a három pont sorsát – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Viszont nem mehetünk el szó nélkül a füzesgyarmatiak viselkedése mellett. Lelkük rajta, hogy több külföldi játékossal állnak fel egy harmadosztályú meccsre, de amit elsősorban a légiósaik megengedtek maguknak, az egészen elképesztő. Durváskodtak, ütöttek, és verbálisan is inzultálták játékosainkat, káromkodni tökéletesen megtanultak magyarul, a játékvezető hölgy pedig partner volt mindebben, nem büntetett. Ráadásul két teljesen szabályos góltól fosztott meg bennünket, a második ilyen esetnél meg sokáig tanakodott a partjelzővel, hogy kinek is mutassa fel a sárga lapot a vélelmezett szabálytalanságért. Ilyen bíráskodást még idegenben sem láttam, mióta edző vagyok.

A tabellán csak rosszabb gólkülönbsége miatt második ESMTK legközelebb október 14-én, 14.30-kor Egerben lép pályára.

 

Erzsébeti SMTK–Füzesgyarmati SK 1-0 (1-0)

ESMTK: Bonica – Lázár, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Túri D., Bányai (Mohácsik, 88.), Szabó Á. (Slezák, 81.) – Kovács D., Soós B., Horváth L. (Nagy R., 65)

G.: Szabó Á. (45.)