Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2017. 11. 12.

Szűcs Levente: mesterhármas Palotán

Akár szó szerint kimásolhattuk volna az Erzsébeti SMTK utánpótláscsapatairól szóló egy héttel ezelőtti beszámoló első néhány sorát. A legutóbbi fordulóhoz hasonlóan most is a fiatalabbak örülhettek, az U15-ös és az U14-es együttes három-három ponttal gazdagodott, míg az idősebbek ezúttal is vereséggel zárták a hétvégét.

Az U19-es gárda esélyesként fogadta a Zodony utcában a Gerrzo Kft. csapatát, amely az addigi tíz mérkőzése közül csupán egyet nyert meg. Ennek ellenére a vendégek félóra alatt háromgólos előnyre tettek szert, Viza Krisztián szünet előtti találat azonban bizakodásra adott okot. A második félidőnek már több mint a fele eltelt, amikor Szabó Nándor góljával karnyújtásnyira került a döntetlen, de újabb erzsébeti találat helyett a budaiak voltak ismét eredményesek, és megszerezték második győzelmüket (2-4).

Az U17-eseknél pont fordított helyzetben várták az együttesek a mérkőzést, itt a papírforma alapján a Gerrzo Kft. gárdájának állt a zászló. A folytatás annyiban tért el, hogy ezen a találkozón az esélyesebb csapat begyűjtötte a három pontot. Húsz perc után szereztek vezetést a hegyvidékiek, és majd’ ötven percig nem változott az állás. Ekkor újra betaláltak a látogatók, a hajrában pedig még háromszor, így az erzsébetiek szempontjából súlyos vereség lett a vége (0-5).

Az U15-ös legénység eddig kicsit jobban teljesített aktuális ellenfelénél a REAC SI SE-nél. Alaposan bekezdtek a piros-fehérek Rákospalotán, az egykori Ferroglobus-pályán (a képen), a 4. percben már 2-0-ra vezettek Nagy Péter Bence és Dávid Balázs révén. Alig telt el negyedóra a meccsből, amikor Pozsonyi Kristóf találatával háromra nőtt a különbség. A hazaiak azonban összekapták magukat, és félóra után szépítettek, majd a fordulás után azonnal még közelebb jöttek az erzsébetiekhez. Újabb gól azonban már nem esett, így a lefújáskor az ESMTK fiataljai örülhettek (3-2).

Az U14-eseknél szintén előrébb állt a tabellán az erzsébeti csapat, mint palotai riválisa, ám a mérkőzés elején a hazaiak jutottak előnyhöz. Ezt aztán a második félidőben is közel negyedórán át őrizték, ekkor Szűcs Levente 11-esből egyenlített. Ezzel beindult az ESMTK, és hat minutummal később ismét Szűcs vette be a REAC kapuját, majd Hankó Zoltán találata után a piros-fehérek tizenkét éves 17-ese megszerezte harmadik gólját – mesterhármas! Így bár nehezen indult a meccs, a vége sima lett (4-1).