Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 09. 05.

Születésnapi ajándék az edzőnek

Augusztus 29-én győztesen távozott Makóról a Hódmezővásárhely elleni kupamérkőzés után az Erzsébeti SMTK. Egy héttel később bajnoki meccsen csapott össze ugyanott a két csapat, és a piros-fehérek ismét nyertek, ezzel köszöntötték a születésnapját egy nappal korábban ünneplő Turi Zoltán vezetőedzőt.

 

Az augusztus végi kupatalálkozón szerencsét hozott a tiszta fehér szerelés az ESMTK-nak, és az erzsébetiek most is így léptek pályára Makón az előző hetihez hasonlóan sárga-kékben játszó Hódmezővásárhellyel szemben.

Jól kezdtek a mieink, és már az elején kétgólos előnybe kerülhettek volna, de Horváth Levente előbb három méterről a kapu mellé passzolta a labdát, majd kilépett a védők közül, és 14 méterről a hazaiak kapusát találta el. Az első félidőben jórészt az erzsébetiek akarat érvényesült, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Több mint félóra elteltével Soós Bence kapott egy alattomos rúgást a farizmára, és jelezte, cserét kér, aztán megbeszélte a szakmai stábbal, hogy a szünetig marad – és milyen jól tette! A 42. percben egy szöglet után a lepattanó labdát 12 m-ről, ballal, nagy erővel, félmagasan a hálóba lőtte.

A fordulást követően hamar újból betalált az ESMTK, Lucz Viktor lövése jelentette a 2-0-s vezetést. Ezzel nagy adok-kapok kezdődött, ugyanis 13 perc alatt négy gólt láthatott a közönség. Az 56. minutumban egy szöglet után a kapufáról kipattanó labdát lőtt a hálóba a sárga-kékek centere. Nem sokáig örülhettek HFC szurkolói, mert Kovács Botond szerzett labdát, Horváth Leventével kényszerítőzött, beadására ketten is érkeztek, és Horváth L. 14 méterről a jobb alsó sarokba helyezett. Újabb kimaradt erzsébeti lehetőség után jutottak ismét szöglethez a hazaiak, és a vásárhelyiek 9-ese fejjel vette be az erzsébeti kaput. Immár a sokadik kihasználatlan ESMTK-helyzetet követően negyedszer is a hazaiak hálójába került a labda Horváth L. lövése nyomán, de a játékvezető – nem derült ki, hogy miért – nem adta meg a gólt. Az utolsó negyedórában a HFC mindent egy lapra feltéve támadott, volt is esélye az egyenlítésre, de kimaradt a helyzet. A meccs végén a sérülése miatt régóta hiányzó Póti Krisztián is pályára léphetett.

– Hosszú ideig kontrolláltuk a mérkőzést, ám az elhibázott lehetőségek miatt nem tudtuk lezárni – értékelt Turi Zoltán. – Így egy könnyű meccsből nehezet csináltunk magunknak, és a vége izgalmasan alakult, de sikerült megőrizni előnyünket, és egy hét alatt harmadszor is győztünk.

Az ESMTK legközelebb szeptember 12-én, vasárnap játszik, csapatunk 16 órától a bajnokesélyesnek tartott, még veretlen Kozármislenyt fogadja az Ady Endre úton.

 

Hódmezővásárhelyi FC–Erzsébeti SMTK 2-3 (0-1)

ESMTK: Jeszenszky – Nagy M., Túri D., Száhl, Dankó – Molnár J. (Póti, 88.), Slezák, Soós B. (Kovács B., 46.), Szabó L. (Horváth R., 46.) – Horváth L. (Tóbiás Zs., 75.), Lucz

G.: Soós B. (42.), Lucz (53.), Horváth L. (59.)

 

Fotó: www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore